Întâlnire la Palatul Victoria. Ciucă l-a primit pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe

  • În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina.

Întâlnire la Palatul Victoria! Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în țara noastră.

„Întrevederea a fost un bun prilej de subliniere a poziției constante a României în relația cu statele arabe și abordarea consecventă și echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu“, spun reprezentanții Guvernului.


În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaților și rolul asumat de România, alături de țările partenere. Premierul român a trecut în revistă situația de securitate din regiune și a împărtășit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiștii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina.

Secretarul General al Ligii Statelor Arabe a transmis mulțumiri pentru eforturile făcute de țara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situația actuală din Orientul Mijlociu și din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace.
Ahmed Aboul Gheit l-a invitat pe prim-ministrul României să viziteze sediul Ligii Arabe.

Deschiderea constantă și bunele relații ale țării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă și statele europene, ale resurselor și prețurilor energetice crescute și ale livrărilor de cereale și securității alimentare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Numiri de rang înalt Cine sunt cei mai noi secretari generali și secretari de stat puși pe funcție de Nicolae Ciucă

13 Aug 2022 792

Ciucă, mesaj de Ziua Tineretului „Ceea ce apreciez la tinerii noştri este motivaţia puternică pentru performanţă şi inovaţie“

12 Aug 2022 385

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat pe tema acordării unui ajutor umanitar Franței

11 Aug 2022 469

Premierul Nicolae Ciucă „Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice“

11 Aug 2022 378

Nicolae Ciucă Guvernul va aproba o hotărâre prin care sunt asigurate fondurile necesare dragării Dunării (VIDEO)

10 Aug 2022 333

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie (VIDEO)

10 Aug 2022 1180

Nicolae Ciucă, după accidentul rutier grav din Bulgaria "Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla"

06 Aug 2022 703

Nicolae Ciucă, de Ziua Naţională de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva rromilor "Democraţia, pacea şi stabilitatea, valori pentru care trebuie să luptăm"

02 Aug 2022 372

Premierul Nicolae Ciucă, la „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România

31 Jul 2022 495

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jul 2022 761

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu (GALERIE FOTO)

29 Jul 2022 556

Premierul Nicolae Ciucă participă la un exercițiu militar în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

29 Jul 2022 775

Premierul Nicolae Ciucă „Este Ziua Imnului Național al României, o sărbătoare a conșțiinței și unității noastre naționale“

29 Jul 2022 429

Premierul Nicolae Ciucă „Rata de absorbție a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania“

27 Jul 2022 634

Premierul Nicolae Ciucă „Aniversăm, astăzi, 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic al României“

27 Jul 2022 587