Întânire bilaterală Klaus Iohannis-Donald Trump. Se va discuta despre securitatea Mării Negre

Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-20 august o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Cei doi oficiali vor discuta despre întărirea Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, conform știripesurse.ro

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu președintele SUA, Donald Trump, despre securitatea în zona Mării Negre și totodată despre disponibilitatea României de a găzdui mai mulți militari americani în România.

În același timp, România este disponibilă să mai trimită efective militare în Afghanistan.

Securitatea Mării Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate în întâlnirea bilaterală dintre Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump. Rusia are o prezență militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020.

Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni.

La întâlnire, șeful statului român va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare și relația economică în creștere dintre cele două țări.

Sursă foto: Facebook/ Klaus Iohannis
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raportul CSAT pe 2023 Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”

16 Apr 2024 428

SNSPA Acord semnat la Washington pentru consolidarea securității în regiunea Mării Negre

02 Dec 2021 1159

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru, la Forumul ”Disrupted Future, Shared Purpose”

23 Sep 2020 1764

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, misiune în context internațional (galerie foto)

11 Jul 2019 2064

Ministrul Mihai Fifor la Conferința de securitate de la München Despre stabilitatea din regiunea Ucrainei și a Mării Negre. Cine a participat la prânzul de lucru

17 Feb 2018 2380

Traian Băsescu a primit vizita participanților la programul „Securitatea în regiunea Mării Negre”

02 Jun 2014 1728

Freagata americană USS Taylor a intrat în apele Mării Negre

23 Apr 2014 2132