Interceptări Spagă cerută în sediul RAR Constanța și asigurări că ITP-ul va fi obținut. Prima condamnare

  • Banii au fost solicitați denunțătorului chiar în sediul RAR Constanța.
  • Dosarul se află la Curtea de Apel Constanța.
  • Denunțător: Dar de ce să nu treacă, am pivoții schimbați, direcția făcută.

Tribunalul Constanța a decis condamnarea unui intermediar auto la pedeapsa de doi ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Intermediarul auto este acuzat că, în luna august 2017, în timp ce se afla la sediul RAR Constanța, i-a solicitat denunțătorului suma de 230 de lei, promițându-i că va interveni pe lângă funcționari din cadrul instituției menționate, asupra cărora l-a asigurat că are influență. Inculpatul ar fi trebuit să-i determine pe angajații RAR să procedeze la efectuarea ITP, respectiv la omologarea instalației GPL pe care denunțătorul o amplasase pe auto proprietate personală marca Honda Civic, garantându-i rezultatul pozitiv al verificărilor chiar și în situația în care vehiculul nu ar fi corespuns normelor legale .
 
În apărarea sa, inculpatul a afirmat că martorul denunțător ar fi fost cel care i-ar fi cerut în mod expres ,,să se ducă să vorbească cu băieții,, în sensul de a face intervenții pe lângă funcționarii RAR, lucru pe care evident nu l-a făcut și care l-a deranjat, acesta fiind motivul pentru care a plecat, apreciind că, uneori, chiar tonul folosit de martor era agresiv și chiar amenințător.
 

Declarații contrazise

 
Instanța a reținut că declarațiile inculpatului sunt contrazise de celelalte mijloace de probă administrate, acestea urmând a fi înlăturate, respectiv, declarațiile martorului ce se coroborează cu procesul-verbal de redare a convorbirilor înregistrate de către martorul denunțător, conform cărora inculpatul i-a solicitat o sumă de bani, ( respectiv 230 lei) sumă cu care a fost de acord, prin scăderea din suma totală solicitată a celei pe care martorul denunțător o plătise la Casieria RAR, pentru serviciile solicitate, asigurându-l că în schimbul acestei sume, în baza relațiilor apropiate pe care le are cu funcționarii din cadrul RAR Constanța, rezultatul verificărilor autoturismului în vederea omologării instalației GPL, respectiv a efectuării ITP, va fi favorabil. Și asta indiferent de starea tehnică a vehiculului, sugerându-i că, în caz contrar, o soluție de respingere a verificării și omologării fiind sigură.
 

Interceptări

 
Denunțător: Ia zi, hai să revenim la treaba noastră. Am dat 215 (denunțătorul se referă la suma achitată la ghișeu), cât trebuie să mai dau?“
 
Inculpat: Diferența, până la 450.
 
Denunțător: Cât vine?
 
Inculpat: 250

 
Denunțător: 230      
 

Inculpat: 230
 
Denunțător: Dar nu se uită mai întâi? Uită-te, că mașina trece nene, serios vorbesc.
 
Inculpat: Eu te las dacă vrei, toată șmecheria este să nu fie după…după nu mai poți să mai faci nimic… dacă nu te-ai marcat înainte nu mai ai ce să mai faci…nu are cum să treacă mașina cum e a ta, indiferent ce folosești, nu trec d-astea.
 
Denunțător: Dar de ce să nu treacă…am pivoții schimbați, direcția făcută.
 
Inculpat: ,,Te ia numai la aspectul exterior, găsește o urmă de accident, caută, găsește că e julită și zice ..du-te înapoi cu ea…,, , ,,…pentru mine nu e o problemă…că nu insist…nu merge…uite aia pe care o vezi tu acolo, ca și nouă.
 
Denunțător: Dodge acesta
 
Inculpat: Da, 150, așa se dă…, când este una mai veche, din nu știu cât și face ITP…știi, este exact omologare la aspectul pe care ți-l dă motorul. În primul rând nu îți iese…din prima îți spun, nu îți iese de nici un fel…poți să o reglezi tu cât vrei…dacă el nu vrea să o scoată, nu îți iese.
 
Denunțător: Păi și așa iese?,, (denunțătorul se referă la situația remiterii sumei de bani cu titlu de ,,mită,,).
 
Inculpat: ,O face el, e treaba lui…ia de la alta, nu mă privște pe mine.
 
Denunțător: Adică nici nu vreau să dau și după aia să zică …aaa..știi…fă-ți din nou programare domnul cutare…
 
Inculpat: Nu, nu se reprogramează din nou.
 
Sursa interceptări: rolii.ro
 
Citește și
 
16 inculpați, dintre care un agent de poliție și 5 funcționari RAR, trimiși în judecată pentru săvârșirea a 138 de fapte de corupție

Aplicaţie prin care se poate afla istoricul de daune al vehiculelor înmatriculate în România, lansată de RAR
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Ostrov a contractat lucrări în domeniul instalațiilor electrice de aproape 190.000 lei (DOCUMENT)

14 Mar 2024 1314

Primăria Constanța amenajează un nou parc în cartierul Compozitori, pe terenul fostului RAR

05 Mar 2024 558

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23490

Fenomen rar Aurora boreală vizibilă și din România

05 Nov 2023 2302

Editorial În poartă a crescut o floare rară. Recunoștința

13 Aug 2023 1250

Un șofer a ajuns cu o semiremorcă la RAR Constanța. Motivele pentru care vehiculul s-a dovedit a fi un real pericol! (FOTO)

20 Jul 2023 1566

UPDATE. Volei CSM Constanța a reușit imposibilul în debutul la turneul de promovare în Divizia A1. „O victorie cum rar ne-a fost dat să vedem!“ (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1738

Cascadorii râsului! Ce surpriză a avut un pieton care a traversat strada prin loc nepermis, la Constanța (VIDEO)

08 Mar 2023 9328

Doliu la RAR! „La 54 de ani, povestea sa a luat sfârșit într-un accident rutier“

06 Jan 2023 3759

#ConstanțaEsteBine Ziua 281 – 8.10.2022. Astăzi sărbătoresc salcia

08 Oct 2022 1306

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

14 Sep 2022 15739

Reprezentanţa RAR Constanţa va funcţiona într-un nou sediu. Unde este situat și când va fi dat în folosință

30 Aug 2022 2690

Înțelegerea cu Primăria Constanța se apropie de final. Registrul Auto Român Constanța pe repede înainte un sediu nou

20 Jul 2022 2066

Tânăr din Constanța împușcat în cap de polițiști! Ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut! Șoferul condamnat cere să fie eliberat

18 Jul 2022 23157

Control în trafic, la Constanța. S-a lăsat cu amenzi și permise suspendate!

22 Jun 2022 1410