Interesantă dezbatere despre fenomenul Zombie și pachetele cu droguri eșuate pe litoral

Ieri, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” a găzduit o întâlnire cu caracter interactiv, parte din proiectul cultural de educație juridică „Themis, drumul către umanitate”, care a adus în dezbatere în fața sutelor de elevi spectatori fenomenul Zombie, cu atingere la realitățile cotidiene legate de apariția pachetelor cu droguri pe litoralul românesc.
 
De această dată, discuțiile s-au concentrat pe subiectul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive - NSP, denumite generic și etnobotanice - 729 de elevi însoțiți de 34 de profesori de la 14 unități de învățământ de pe raza municipiului Constanța.
 
Proiectul „Themis, drumul către umanitate” se adresează în primul rând tinerilor și familiilor acestora în încercarea de a educa societatea în spiritul dreptății, al justiției, un exemplu de corector social. Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect prezintă într-o manieră atractivă noțiuni de educație juridică adaptate la formele de învățământ primar, secundar și liceal, cu adresabilitate directă și către toate celelalte categorii de vârstă.
 
Consumul de droguri în rândul tinerilor a atins rate alarmante, iar scopul acestei manifestări este acela de a crea un cadru favorabil răspândirii informației referitoare la consecințele consumului de substanțe psihoactive, publicul țintă fiind reprezentat cu precădere de tineri.
 
După spectacolul multimedia pus în scenă de membrii trupei de teatru „Arca”, în regia actorului Dan Cojocaru, au vorbit legat de tema propusă doctor Mihael Radu - de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, Elena Mircea - asistent social și comisar-șef de Poliţie Marius Cristian Oprişan - din cadrul Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, preot călugăr Cezar Axinte - de la Catedrala „Sfinții Petru și Pavel“ din Constanța, judecător Viorel Gheorghe - președinte al Tribunalului Județean Constanța, dar și reprezentanți de la Secția de psihiatrie Palazu Mare a Spitalului Județean Constanța.
 
Organizatori: Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada“, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională Antidrog, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Tribunalul Constanța și Inspectoratul Școlar Județean  Constanța.
 
„Este cea mai mare manifestare de acest gen, iar ea se propune ca un prim episod dintr-o viitoare caravană antidrog care se va deplasa pe raza județului Constanța și mai apoi prin țară”, declara Dan Cojocaru.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanţaEsteBine Ziua 115 – 24.04.2022 Astăzi sărbătoresc in-formația

24 Apr 2022 1200

Interviu online cu psihologul Carmen Paraschivescu „Consumul ocazional al oricărui drog la vârste foarte mici constituie un pericol substanţial“

08 Mar 2019 4328

E Constanţa plină de zombie. Cetăţeni revoltaţi. Unde au fost văzuți astăzi (galerie foto)

02 Mar 2019 17810

Premiera unui spectacol-manifest, oferit de liceenii de la Colegiul de Artă. Laitmotivul - „Drogul ucide!“ (galerie foto)

13 Oct 2018 3087

Revista presei locale

12 Oct 2018 1656

Revista presei locale

05 Mar 2018 1916