Interventie chirurgicala pe vasele de sange, incheiata cu succes

cap_8.jpgŞeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prof. univ. dr. Mircea Pătruţ, a efectuat în cursul zilei de ieri, împreună cu echipa sa de medici, o intervenţie chirurgicală dificilă la un pacient în vârstă de 60 de ani, din Constanţa. Bolnavul avea una dintre arterele carotide înfundate, iar operaţia a durat aproximativ trei ore.

patrut_-_mircea_patrut.jpg „Bărbatul avea o arteră carotidă înfundată şi, dacă nu se opera la timp, exista riscul de a face un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic. Artera carotidă în cauză a fost desfundată, dopul de grăsime a fost eliminat şi la sfârşit am reconstituit o arteră reală. Operaţia a reuşit, iar pacientul se află acum la reanimare", ne-a explicat doctorul Pătruţ la sfârşitul intervenţiei chirurgicale.

Intervenţia chirurgicală se numeşte endarterectomie carotidiană şi constă în descoperirea chirurgicală a arterei carotide, secţionarea sa, scoaterea plăcii de aterom şi închiderea sa prin sutura directă sau cu ajutorul unui petec de material sintetic sau venos.

„În cursul săptămânii viitoare avem programate un număr destul de mare de intervenţii chirurgicale, predominând boli de artere ale picioarelor, boli de artere carotide, boli de artere coronare, boli de valve la inimă etc", a ţinut să precizeze doctorul Pătruţ.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Popescu Cristina

04 Sep, 2015 13:35

In 2010 am fost operata de Dr Halpern de desfundare de carotida. Am fost de la inceput decisa sa ma operez la dansul deoarece a avut rabdarea sa imi excplice boala mea si riscurile acesteia. Este un doctor cald, apropiat de pacienti, un adevarat profesionist pe care te poti baza. Ii multumesc si ma bucur ca am avut oportunitatea sa il intalnesc si sa ma tratez la dansul.

georgeta

31 May, 2013 12:31

si eu vi-l recomand pe doctorul muresian de la sp universitar.pe mine m-a operat pe carotida in ianuarie 2013,ma simt foarte bine si este un om deosebit de bun,nu te opereaza dupa cat e de gros buzunarul asa cum fac altii.pt dumnealui toti pacientii sunt la fel si ii trateaza cu simt de raspundere.sanatate tuturor!

dediu

08 Aug, 2012 11:48

cum se poate face ointerventie de desfundare aunei artere abdominale daca nu dispui de bani ,pacientul find pensionat de boala

Andrew the Don

25 Feb, 2011 20:55

Cat costa o operatie de genu ?

Anca

18 Apr, 2010 12:13

Ii doresc multa sanatate domnului care a fost operat dar in acelasi timp il rog sa ne comunice, cand se va intrema,cat l-a "costat" operatia.......cat despre medic......ce atat tamtam......si-a facut meseria......ce a facut asa deosebit?

DORU

17 Apr, 2010 23:20

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce reguli nu am respectat? Eu am intrebat foarte politicos de ce nu puneti la articol P de la PUBLICITATE. In felul acesta raspunderea pentru tampeniile si minciunile scrise i-ar reveni in intregime lui patrut.

doru

17 Apr, 2010 17:51

comentariu sters din cauza nerespectarii regulilor de postare

doru

17 Apr, 2010 17:42

Pentru operatia pe artera carotida vi-l recomand cu toata increderea pe doctorul MURESAN de la Spitalul Universitar din Bucuresti. Cat despre Patrut este un nesimtit. L-a rugat un VIP sa opereze pe un amarat de la el din sat, de arterita si patrut i-a cerut 20 milioane. Mosul nu a avut si l-a trimis sa moara acasa. Tot asa mi-a povestit o doctorita cum a fost nevoita sa trimita un arteritic, tot fara bani, sa se opereze la Iasi, dupa ce pacientul nu a corespuns financiar

SOFRONIE

17 Apr, 2010 16:30

fratele meu, 72 ani, a fost operat la Bucuresti de carotida si inima-3 by-pass-uri in acelasi timp. Operatia a durat cu totul 4 ore!Daca la Patrut numai carotida dureaza 3 ore...mare zgomot pentru nimic acest Patrut...la Bucuresti se bucurau ca au scapat de el...l-am luat la Constanta de bun

UN PACIENT SPERIAT

17 Apr, 2010 09:57

Trebuie sa ma operez pe inima, saptamana viitoare la Profesorul Patrut si stiam de la cardiologie si de la alti chirurgi ca nu se fac operatii pe inima si la arterele de la picioare in bacelasi bloc operator pentru ca este risc de infectie mortala ca la bietul nea Bebe. Acum aflu din ziar ca saptamana viitoare vrea sa ma opereze si pe mine si pe aia cu picioarele. Va rog, spuneti-mi adevarul caq nu vreau sa mor. Mai bine merg la Bucuresti, cum m-au sfatuit ceilalti doctori.

UN PACIENT SPERIAT

17 Apr, 2010 09:52

Eu trebuie sa ma operez pe inima saptamana viitoare la profesorul Patrut si mi s-a spus de la cardiologie si alti chirurgi ca nu se fac operatii la picioare si la inima in acelasi bloc operator pentru ca se produce infectie mortala, ca la nea Bebe Iovanescu. Acum am citit la dvs. ca saptamana viitoare vrea sa ma opereze si pe mine si pe aia cu picioarele. Va rog, vreau sa aflu adevarul. Altfel mai bine ma operez la Bucuresti.

glomus carotidian

17 Apr, 2010 09:11

Marele cabotin in actiune! Operatia de endarterectomie carotidiana dureaza maximum 1 ora in multe centre din Romania. Daca penibilul profesor a ajuns s-o faca in 3 ore e semn rau...Penibilul continua sa minta FARA RUSINE cand afirma ca pacientul ar fi putut face un...infarct miocardic!!! Minte sau atata stie??? Un student de anul IV la medicina ar fi stupefiat de o asa afirmatie!!!Patrute, tot te-a medaliat presedintele, spune acolo ca o embolie carotidiana determina un infarct miocardic si iti ia medalia pe loc... Aflat in vizibila pierdere de incredere Penibilul isi face o reclama penibila cu operatii normale,chiar cu grad scazut de dificultate in specialitate....De ce nu povesteste pe larg cazul Iovanescu??? PS-D-na Coralia, ca sa nu va faceti de ras, va rog mult, verificati cu o alta sursa medicala ceea ce va declara Penibilul...afirmatia cu infarctul miocardic este descalificanta si pentru ziar!

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 237

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1056

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 582

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 307

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 449

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 986

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 299

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 479

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1620

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 452

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1968

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459