Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu ambasadorul Canadei la Bucureşti


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 26 februarie, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul căreia au fost abordate cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în context aliat şi al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Secretarul de stat a mulţumit pentru sprijinul constant şi substanţial pe care Canada îl oferă în regiunea Mării Negre, subliniind necesitatea unei abordări pro-active şi unitare a aliaţilor NATO în vederea contracarării riscurilor şi ameninţărilor care se manifestă în această zonă. A evidenţiat  participarea Canadei la misiunea de poliţie aeriană întărită, desfăşurată în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, contingentul forţelor aeriene canadiene urmând să participe în acest an la a patra misiune de acest tip în România. A subliniat importanţa desfăşurării neîntrerupte a acestei misiuni din perspectiva asigurării integrităţii spaţiului aerian national şi aliat.

În contextul asumării de către România a contribuţiei cu un detaşament de patru elicoptere la Misiunea MINUSMA din Mali, pentru o perioadă de un an, începând cu octombrie 2019, cei doi oficiali au discutat  despre cooperarea concretă din etapa de pre-dislocare şi de preluare a misiunii, precum şi perspectivele identificării unei soluţii care să asigure continuitatea îndeplinirii acesteia după încheierea mandatului detaşamentului român.

Părţile şi-au exprimat angajamentul pentru continuarea dialogului politico-militar în scopul întăririi cooperării atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi pe dimensiunea aliată.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 262

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 331

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 706

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 371

Averea și interesele Clavei Ivan, secretar general al Primăriei Ghindărești, din județul Constanța! (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 444

Declarații de avere Alexandrina Elena Șocarici, secretar la Primăria Dumbrăveni, averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 518

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 528

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 753

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 586

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 648

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 539

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Enuței – Felicia Barbu, secretar general al comunei Comana (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 469

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 568

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Iulianei Florentina Ciubuc, secretar general, UAT Murfatlar (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 599

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Preoteasa, secretar general, UAT orașul Eforie (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 525