Întrevederea Președintelui Autorității Vamale Române cu Ambasadorul Republicii Moldova la București (FOTO)

Sursă foto: AVR
  • Autoritatea Vamală Română va suplimenta personalul din punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova pentru a fluidiza traficul și a face față fluxului mai mare de călători din perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Autoritatea Vamală Română va suplimenta personalul din punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova pentru a fluidiza traficul și a face față fluxului mai mare de călători din perioada sărbătorilor de iarnă, transmite un comunicat din partea AVR.
 
Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut vineri o întrevedere cu Excelența Sa Ambasadorul Republica Moldova în România, Victor Chirilă, la care a participat și Lucia Mursa, consilier pe aspecte economice și comerciale în cadrul Ambasadei.
 
Discuțiile s-au axat pe identificarea de noi soluții eficiente, în special pentru procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de mărfuri și mijloace de transport la frontiera de stat româno-moldoveană.
 
Partea română a dat asigurări că în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi sporite efectivele de lucrători vamali, astfel încât să fie un trafic fluid la toate punctele de trecere a frontierei, în condițiile în care intrările și ieșirile dinn această perioadă sunt mult mai mari decât în restul anului.  
 
Președintele AVR, Ion Cupă, a arătat că autorități vamale din cele două state derulează mai multe proiecte comune, unele aflate deja în stadiu avansat.
 
În cadrul discuțiilor, Excelența Sa Ambasadorul Republica Moldova în România a mulțumit Autorității Vamale Române pentru organizarea vizitelor de studiu, cu sprijinul instrumentului TAIEX, în domeniul gestionării măsurilor tarifare, scutiri de drepturi de import și contingente, clasificare tarifară și originea mărfurilor.
 
Președintele Autorității Vamale Române a reiterat importanța deosebită pe care o acordă pregătirii profesionale a inspectorilor vamali atât pentru punerea în aplicare, în mod corect și coerent, a legislației comunitare și naționale, cât și pentru efectuarea eficientă și eficace a controalelor vamale.
 
La finalul întrevederii a fost apreciat parteneriatul Autorității Vamale Române cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova și a fost agreată continuarea dezvoltării acestuia pentru acționarea coordonată și mai eficient în fața provocărilor actuale. Președintele AVR a subliniat că autoritatea vamală face toate eforturile pentru a sprijini, în limitele competențelor, Republica Moldova să avanseze pe calea sa europeană, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
Autoritatea Vamală Română a participat la Conferința regională la nivel înalt în domeniul antifraudă vamală, desfășurată la Chișinău (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 377

Captură a inspectorilor vamali din portul Constanța Sud. Bunuri contrafăcute de aproape 7.500.000 lei (Galerie FOTO)

08 Apr 2024 464

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

25 Mar 2024 526

Plăci ceramice contrafăcute, reținute de vameși în Portul Constanța Sud

16 Feb 2024 620

Încălțăminte contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei reținută de inspectorii vamali din Constanța Sud (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 755

Întâlnire și discuții între AVR și UNTRR pe tema timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei

07 Feb 2024 477

Căști audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reținute de inspectorii vamali din Constanța (FOTO)

31 Jan 2024 553

Misiuni comune de verificare în trafic ale AVR și ISCTR la transportul de mărfuri

26 Jan 2024 595

Ministrul Finanțelor „Trebuie să ajungem la o medie a încasărilor lunare a veniturilor de 40 miliarde lei“

15 Jan 2024 783

Reguli clare de colaborare pentru stoparea importurilor și comercializării mărfurilor neconforme pentru inspectorii vamali și comisarii ANPC

15 Jan 2024 667

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va cere revocarea din funcție a unor lideri ai ANAF și AVR

30 Dec 2023 1015

Ședinţă a Camerei Deputaților pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc

27 Dec 2023 692

Acțiuni de protest în Vămi! Vameșii anunță greve japoneze ca prim pas

17 Dec 2023 856

Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia

29 Nov 2023 841

Autoritatea Vamală Română a participat la Conferința regională la nivel înalt în domeniul antifraudă vamală, desfășurată la Chișinău (FOTO)

24 Nov 2023 745