Investiţie de trei milioane de dolari Instalaţii modernizate şi procese digitalizate, la Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a finalizat cu succes o nouă etapă a programului de transformare digitală a rafinăriei Petromidia Năvodari. Vorbim despre modernizarea instalaţiilor de „In-Line Blending/Amestec în Linie” şi a carburanţilor, investiţie care se ridică la circa 3 milioane de dolari. Modernizarea instalaţiilor a vizat, în principal, optimizarea producţiei de carburanţi prin îmbunătăţirea sistemului integrat de management şi automatizare a fluxurilor tehnologice.
 
 
„Calitatea este cuvântul cheie care defineşte carburanţii realizaţi la Petromidia, iar eforturile şi investiţiile realizate ne permit o continuă îmbunătăţire a acestora, a fluxurilor operaţionale şi a unităţilor de producţie. În plus, proiectele implementate recent ne vor ajuta să creştem şi volumele obţinute, dar să ajungem şi la o mai mare flexibilitate în adaptarea la cerinţele pieţei. Consider că este un alt pas foarte important pe care îl facem pentru alinierea, atât cu standardele internaţionale, cât şi cu trendul inovativ pentru atingerea revoluţiei industriale - Industry 4.0”, a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.
 

Analize detaliate în timp real ale componenţilor şi ale produsului

 
Iniţiate la începutul anului trecut, lucrările de modernizare a celor două instalaţii au fost finalizate în iunie 2019. Implementarea noului sistem digital asigură analize detaliate în timp real ale componenţilor şi ale produsului final obţinut şi, implicit, o monitorizare atentă a calităţii carburanţilor si a conformităţii acestora cu legislaţia în vigoare.
 
Printre activităţile desfăşurate se numără şi modernizarea componentei digitale cu una de ultimă generaţie, implementarea unui nou sistem de management şi distribuţie a controlului (DCS) şi înlocuirea analizoarelor - capabile să analizeze şi să monitorizeze cu maximă acurateţe toţi parametrii tehnici. La acestea se adaugă şi instalarea unor noi pompe de aditivi cu capacităţi ridicate, dar şi dublarea celor pentru componenţi (pentan, butan şi biodiesel).
 
În prezent, rafinăria Petromidia are în exploatare două Instalaţii de Amestec în Linie pentru carburanţi (benzină, motorină), care au fost construite şi introduse în fluxul tehnologic în 2003, respectiv în 2006. Rolul principal al acestor unităţi este acela de utilizare a reţetelor specifice pentru prepararea produselor finite care ajung la staţiile de carburanţi, respectând cerinţele de calitate impuse de Uniunea Europeană, legislaţia din România, dar şi necesităţile pieţei actuale. Calitatea produsului obţinut după procesul de amestec este monitorizată şi controlată prin intermediul analizoarelor on-line, care transmit datele în timp real către operatori.
 

Noi recorduri operaţionale

 
Rafinăria din Năvodari a înregistrat anul trecut 11 noi recorduri operaţionale, printre care producţia de benzine (1,36 milioane de tone) şi producţia de motorine (2,75 milioane de tone). În prezent, Rompetrol Rafinare operează Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre, Vega Ploieşti - cea mai longevivă unitate de prelucrare în funcţiune (1905) şi singurul producător intern de bitum şi hexan, dar şi divizia de petrochimie - unicul producător de polimeri. Compania este deţinută în principal de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%).
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 520

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1697

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1525

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 697

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 613

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 803

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 754

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 896

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 727

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 684

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 531

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 969

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 721

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1201

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1435