Învinuit în dosarul Realitatea Media Ionuţ Barbu, coproprietar al unui teren alături mama lui Marian Oprişan (document)

Ionuţ Barbu, urmărit penal de procurorii anticorupţie alături de Mirel Mircea Amariţei şi Maricel Păcuraru din cauza faptului că, „din probele administrate (...), s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale”, este coproprietar al unui teren nu doar alături de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi de omul de afaceri Sorin Strutinski. Surprinzător sau nu, coproprietar al aceluiaşi teren este şi mama unui controversat lider social-democrat.
 
Aşa cum se arată în declaraţia de avere a social-democratului Nicuşor Constantinescu, declaraţie depusă pe 13 august 2013, mai marele CJC deţine un teren intravilan în suprafaţă de 24,16 metri pătraţi, în Bucureşti, alături de alte 16 persoane. Semnalam, într-o ediţie trecută, că printre aceşti coproprietari figurează şi patru urmăriţi penal din dosarul Realitatea Media, şi anume: Ionuţ Barbu, Geraldina Elena Neagoe, Radu Adrian şi Ioana Nadolu. Cu excepţia Geraldinei Elena Neagoe, care deţine un procent de 12% din teren, celorlalţi trei le revine, fiecăruia, un procent de 4%.

Interesant este însă un alt nume din această „ţesătură” de coproprietari. Lucia Gherarde, care deţine şi ea 4% din terenul menţionat, este nimeni alta decât mama preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, social-democratul Marian Oprişan. Aşadar, un coproprietar cu greutate, care deţine un teren alături de patru urmăriţi penal din dosarul Realitatea Media.
Pentru constănţeni, cel mai cunoscut învinuit din dosar este Ionuţ Barbu, cel care, prin firma SC Power Marine SRL, în care este asociat, a organizat, în 2010, în Portul Tomis, expoziţia nautică Romanian Boat Show. De asemenea, Ionuţ Barbu, figură cu notorietate în Constanţa, este cunoscut drept unul dintre oamenii alături de care Elan Schwartzenberg a derulat, de-a lungul timpului, afaceri, dar şi ca apropiat al edilului-şef al Constanţei, Radu Mazăre.

Potrivit ediţiei din 11 noiembrie 2005 a cotidianului România liberă, Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprişan, a lucrat, vreme de 30 de ani, la Fabrica de Confecţii Focşani, în calitate de ofiţer de serviciu al acestei societăţi.
Ionuţ Barbu este asociat în nu mai puţin de nouă firme (Elite Center SRL, SC Extravacanţa Tour SRL, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL, SC Silva Prodimpex, Seaview Advertising şi Seaview Media SRL, Ideea Construct & Media, SC Tehnideco Data Bucureşti) şi administratorul a şase dintre acestea (SC Seaview Media SRL, SC Tehnideco Data Bucureşti, Seaview Advertising, SC Follow Me SRL, SC Power Marine SRL şi SC Silva Prodimpex).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 622

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 537

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 858

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 933

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 701

X – Brise SRL din Constanța își mută sediul social în Galați. Modificări și la nivelul conducerii

09 Feb 2024 681

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 9033

Seaview Advertising SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, cu cerere de revizuire la Curtea de Apel

25 Jan 2024 703

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 13324

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 856

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 801

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

10 Nov 2023 930

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8459

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7610

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2386