Iohannis Noi restricții Covid-19. Elevii vor intra în vacanță începând de luni (video)

  • Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă în această seară.
  • A anunțat noile restricții care vor urma să fie impuse în România.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că circulația va fi restricționată pe timp de noapte pentru cei nevaccinați.

De asemenea, președintele a anunțat că de luni elevii vor intra în vacanță timp de două săptămâni. Vacanța va fi valabilă și pentru gimnaziu și liceu.

De luni, masca devine obligatorie peste tot

Certificatul Verde este valabil pentru majoritatea activităților.

Iată declarația completă a președintelui.

Bună seara! Tocmai s-a încheiat o ședință convocată de ieri. Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, suntem în plin val pandemic, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. 
Dacă vreți să nu ajungeți la spital sau la terapie intensivă, vaccinați-vă!. Noi ca societate, să scăpăm de pandemie. Până atunci, din păcate este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili.. Până ajung la restricții o să spun câteva cuvinte despre școli. Școlile sunt puternic afectate, prin elevii infectați, dar și profesorii și .. .care se îmbolnăvesc.

Astăzi s-a decis ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar dar și pentru general și liceal. Începând de luni este vacanță. 
Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și în interior și în exterior. 
Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, ce restricții intră în vigoare. Vreau să dau doar câteva exemple, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimația de serviciu, În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze. Până atunci vă doresc tuturor multă sănătate, a declarat Iohannis.


Miercuri, au fost raportate 17.158 de noi cazuri de COVID-19 și 423 de decese, dintre care 9 anterioare. La terapie intensivă sunt internați aproape 1.800 de pacienți - un nou record.


Declarațiile au loc în urma unei ședințe convocate de Iohannis la Cotroceni, la care au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Națională a României, prilej de bucurie pentru elevii din Constanța (GALERIE FOTO)

01 Dec 2021 461

Coronavirus Constanța Câți elevi au fost diagnosticați cu SARS COV 2 de la începutul pandemiei

25 Nov 2021 583

Ministerul Educaţiei publică zilnic rata de incidenţă COVID-19 pentru ca şcolile să decidă asupra sistemului de lucru

24 Nov 2021 533

„Un exemplu de conduită morală şi profesionalism“ Doliu în învământul constănțean. Un cunoscut profesor de matematică a murit

24 Nov 2021 7011

Coronavirus în Constanța. Situație actualizată. Câți elevi au fost infectați

23 Nov 2021 814

Tulcea Acțiune preventiv-informativă prevenirea violenței în școli. Recomandările polițiștilor

22 Nov 2021 401

Elevii și preșcolarii din zeci de unități de învățământ din județul Constanța studiază de astăzi în sistem online. Lista completă (DOCUMENT)

22 Nov 2021 1237

Elevii și preșcolarii din 39 de unități de învățământ din județul Constanța vor studia de luni în sistem online (DOCUMENT)

20 Nov 2021 9804

Tecuci O elevă s-a aruncat pe geam, după ce a fost uitată și încuiată în clasă de către învățătoare

19 Nov 2021 1039

De luni va fi permisă prezenţa fizică în şcoli din localităţile cu rata de infectare sub 3 la mie (VIDEO)

18 Nov 2021 671

Teste de salivă în școli. Cîmpeanu "Școala va decide dacă are capacitatea de a face testarea, dacă nu vor face părinții" (VIDEO)

18 Nov 2021 625

431.000 elevi vor primi tichete pentru suport educațional. Care este valoarea unui tichet. Ce spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

18 Nov 2021 634

Câți elevi au optat pentru materiile „O istorie a comunismului din România" și "Istoria evreilor. Holocaustul", în anii școlari trecuți

18 Nov 2021 741

Coronavirus Câți elevi din județul Constanța au fost infectați de la începutul pandemiei

17 Nov 2021 784

Testarea în unitățile de învățământ Folosirea testelor de salivă nu necesită pregătire medicală sau condiții speciale de lucru. Ce spune Ministerul Sănătății

17 Nov 2021 576