Iohannis Noi restricții Covid-19. Elevii vor intra în vacanță începând de luni (video)

  • Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă în această seară.
  • A anunțat noile restricții care vor urma să fie impuse în România.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că circulația va fi restricționată pe timp de noapte pentru cei nevaccinați.

De asemenea, președintele a anunțat că de luni elevii vor intra în vacanță timp de două săptămâni. Vacanța va fi valabilă și pentru gimnaziu și liceu.

De luni, masca devine obligatorie peste tot

Certificatul Verde este valabil pentru majoritatea activităților.

Iată declarația completă a președintelui.

Bună seara! Tocmai s-a încheiat o ședință convocată de ieri. Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Vreau să fiu foarte clar, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, suntem în plin val pandemic, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. 
Dacă vreți să nu ajungeți la spital sau la terapie intensivă, vaccinați-vă!. Noi ca societate, să scăpăm de pandemie. Până atunci, din păcate este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili.. Până ajung la restricții o să spun câteva cuvinte despre școli. Școlile sunt puternic afectate, prin elevii infectați, dar și profesorii și .. .care se îmbolnăvesc.

Astăzi s-a decis ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar dar și pentru general și liceal. Începând de luni este vacanță. 
Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și în interior și în exterior. 
Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, ce restricții intră în vigoare. Vreau să dau doar câteva exemple, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei cu legitimația de serviciu, În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze. Până atunci vă doresc tuturor multă sănătate, a declarat Iohannis.


Miercuri, au fost raportate 17.158 de noi cazuri de COVID-19 și 423 de decese, dintre care 9 anterioare. La terapie intensivă sunt internați aproape 1.800 de pacienți - un nou record.


Declarațiile au loc în urma unei ședințe convocate de Iohannis la Cotroceni, la care au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 574

Reprezentanții Centrului militar zonal Constanța continuă activitățile de promovare în școlile din Constanța (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 401

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

27 Mar 2024 415

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 628

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 338

Polițiștii din Sulina, județul Tulcea, în mijlocul elevilor (Galerie FOTO)

26 Mar 2024 325

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2121

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 241

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1035

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 479

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 335

Tulcea Pregătire pentru situații de urgență. Elevii Școlii Gimnaziale Greci participă la un exercițiu de evacuare (FOTO)

22 Mar 2024 330

Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat desfiinţarea examenului de Bacalaureat. Reacția Ministrului Educației, Ligia Deca

21 Mar 2024 489

Polițiștii s-a întâlnit cu mai mulți elevi din Constanța. Iată despre ce au discutat (FOTO)

21 Mar 2024 299

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679