ÎPS Teodosie, despre educația sexuală „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni!“

  • Biserica transmite într-un amplu punct de vedere că „este favorabilă oricărui tip de educație cu adevărat (nu imaginar), utilă și autentic formatoare pentru copii și tineri".

 

Potrivit BOR, introducerea orelor de educație sexuală este „obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice" care sufocă programa școlară deja aglomerată și ignoră voința părinților.

Patriarhia argumentează că în școală sunt materii al căror conținut este „perfect adecvat predării noțiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate".

ÎPS Teodosie, declarații pe tema introducerii educației sexuale în școli:

„Acum nu mai sunt criterii după vârstă.

Minorii care totdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor care n-aveau părinți, acum se ridică această tutelă și acest drept al părinților.

Elevii minori au drepturi majori. Este o anomalie. Nu poți să-I dai copilului cuțitul să se joace că el se va răni.

Și de la aceste lucruri pe care nu le înțeleg și care pot fi folosite instinctual și părinții până acum i-au păzit pe copii să nu își dezvolte niște instincte, fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale.

Sigur, elevii sunt lăsați fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat.

De aceea, eu aș invita pe toți oamenii care simt o datorie să contribuie la binele societății, să își spună cuvântul și statul să-I asculte, pentru că sunt specialiști. Se vorbește că trebuie să ne ghidăm după profesioniști”, a declarat ÎPS Teodosie.

Biserica subliniază că planurile-cadru și programele școlare sunt elaborate de către Ministerul Educației, nu prin lege adoptată de Parlamentul României, iar responsabilitățile educaționale nu pot fi atribuite decât personalului didactic, certificat în acest sens.

„Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.

În acest sens, mai multe studii realizate în diferite țări au demonstrat că o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social.


În unele state ale Uniunii Europene, educația sexuală este organizată în cadrul altor discipline școlare (Austria, Grecia, Irlanda, Letonia, Portugalia, Slovacia, Spania), iar în altele, ca disciplină distinctă, neavând caracter obligatoriu (Bulgaria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia, Lituania, Polonia).

Considerăm că pregătirea pentru viaţa intimă şi de familie trebuie să fie lăsată în primul rând în sarcina familiei care poate aprecia corect şi obiectiv stadiul de dezvoltare psiho-fizic, intelectual şi emoţional al copilului”, adaugă BOR.


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sărbătoare în Parohia „Sfântul Dumitru” din Constanța. ÎPS Teodosie va oficia slujba de hram

26 Oct 2021 826

Arhiepiscopia Tomisului înființează o nouă mănăstire în comuna Deleni

22 Oct 2021 1214

Momente pline de emoție, la Cumpăna! Un copil, aflat în asistență maternală, a fost creștinat de IPS Teodosie

14 Oct 2021 1804

Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea pentru pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei!

13 Oct 2021 1531

IPS Teodosie, nemulțumit că a pierdut, în primă instanță, procesul intentat Universității Ovidius din Constanţa (document)

05 Oct 2021 2157

ÎPS Teodosie va oficia slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire al patriarhului Teoctist. Când are loc evenimentul

01 Oct 2021 927

IPS Teodosie a pierdut procesul intentat Universității Ovidius din Constanţa

27 Sep 2021 3004

Zi importantă pentru IPS Teodosie! Ce se va decide în instanță

27 Sep 2021 947

Județul Constanța ÎPS Teodosie, prezent la Capela militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Schitu, Costinești. Când va avea loc slujba de sfințire

26 Sep 2021 1016

ÎPS Teodosie a primit Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene

24 Sep 2021 808

Ce slujbe va oficia ÎPS Teodosie în acest sfârșit de săptămână Va face parte din soborul care va oficia slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe” din județul Teleorman

22 Sep 2021 737

Incidența crește! Pelerinajul la Sfântul Andrei, din nou în atenția judecătorilor din Constanța. Cine va decide soarta ceremoniei religioase

20 Sep 2021 1227

ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Florești, din apropierea Clujului

19 Sep 2021 880

IPS Teodosie a sfințit Capela militară din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu“ (galerie foto)

09 Sep 2021 1282

Cu ce mașini au venit oficialii la Ziua Marinei? Cine a ieșit din tipar

17 Aug 2021 2019