ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

La finalul Sfintei Liturghii de astăzi, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a dăruit Campioanei Antoanela Manac crucea pe care ea o prinsese la Bobotează, în Marea Neagră, și care i-a fost furată de către un alt competitor.

ÎPS Teodosie a subliniat că prin gestul de astăzi se repară o nedreptate:

„Anul acesta, pentru prima dată, o cruce din cele trei a fost prinsă de o fată dar un băiat i-a luat-o. Este o fată foarte credincioasă, o sportivă cu performanță. De aceea, vreau să-i dau ceea ce i s-a furat și nu se cuvenea (NR: să i se fure). N-am știut ce s-a petrecut, dar, după ce am aflat, trebuie să reparăm această lipsă, s-o plinim. Vă oferim acum această cruce de la Bobotează, sfințită și binecuvântată, să vă fie de mult folos în viață. Odată cu performanțele sportive să aveți, mai ales, performanțe duhovnicești, care sunt mai de folos. Această cruce este semn al Jerftei Domnului și a devenit semn al vieți noastre. Dumnezeu să vă ajute să purtați această cruce".

Totodată, Ierarhul Tomisului a oferit Antoanelei și o icoană cu Sfântului Antonie cel Mare, ocrotitorul spiritual al Campioanei Naționale și Balcanice la Triathlon și Duathlon.

La rândul ei, Antoanela Manac a mulțumit cu recunoștință Arhiepiscopului Teodosie pentru gestul făcut și a spus că-i pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, dar nu poartă ranchiună pe nimeni, mergând mai departe în viață, cu credință.

Antoanela Manac are 24 de ani și practică sportul de la vârsta de 4 ani. La slujbă a fost însoțită și de bunicii ei, care au fost și ei binecuvântați de ÎPS Teodosie.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.