Actualitate

ISJ Constanța, despre cazurile de gripă din județ. Ce măsuri s-au luat

Astăzi, Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, a făcut următoarele precizări legate de cazurile de gripă din județul Constanța:

„Având în vedere apariţia unor cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Constanţa, astăzi, 27.01.2020, a avut loc o întâlnire de lucru, solicitată de Instituția Prefectului.

În urma discuțiilor, s-au stabilit măsuri necesare pentru evitarea declanşării unei epidemii de gripă.

Încă de la primele raportări din acest an școlar ale unor cazuri de gripă, în unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat cu atenție situația, aflându-se permanent în legătură cu directorii școlilor, dar și cu reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a faptului că până în prezent s-a acționat în conformitate cu normele de igienă specifice și cu parametrii medicali corespunzători acțiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, săptămâna trecută le-au fost solicitate directorilor unităților de învățământ date specifice care, după centralizare, au fost înaintate spre analiză competentă către DSP.

Începând de astăzi și până la terminarea sezonului rece, IȘJ Constanța raportează zilnic către Ministerul Educației și Cercetării situația din județ a cazurilor de gripă confirmate (excluzând suspiciunile de gripă, virozele respiratorii, migrenele, răceala sau absenteismul din alte cauze). De la începutul sezonului rece și până în prezent, s-au înregistrat 57 de cazuri confirmate de gripă.

Comunicând eficient cu instituțiile abilitate și monitorizând situațiile apărute la nivelul întregului județ, vom putea să reacționăm eficient și prompt. În această perioadă, este foarte importantă monitorizarea strictă a sănătății elevilor și a cadrelor didactice, precum și luarea măsurilor specifice acolo unde situația o impune”.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Abcd

29 Jan, 2020 19:24

Domnul inspector știe câte cazuri de gripa și viroza respiratorie sunt în școală 37 din Constanța și care este procentul absenților? Sau dezinfecția și dezinsecția se vor face când toți copiii scoli vor fi bolnavi? Sau conducerile celor două instituții au uitat sa informeze Direcția de Sănătate Publică?

Articole asemanatoare

Se deschid șase grădinițe cu program prelungit. Patru în Constanța și câte una în Cumpăna și Valu lui Traian

06 Jul 2020 582

Constanța 11 ani de la moartea lui Mihai Mocanu! E considerat cel mai bun fundaș stânga din istoria fotbalului românesc

18 Jun 2020 1849

VIDEO Un elev din Constanța, cu febră, nu a putut participa la Evaluarea Națională

15 Jun 2020 1639

Evaluare națională în timp de pandemie Peste 5.9000 de elevi ai claselor a VIII-a înscriși, la Constanța. Detalii complete despre cum va decurge examinarea

14 Jun 2020 868

Echipe de jandarmi și polițiști vor monitoriza centrele de Evaluare Națională și Bacalaureat din județul Constanța

11 Jun 2020 569

Școlile constănțene au primit elevii în siguranță la pregătirea pentru examenele naționale (galerie foto)

03 Jun 2020 982

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au revenit la pregătire. Declarațiile prefectului și inspectorului școlar general (galerie foto+video)

02 Jun 2020 1527

Directorii liceelor vocaționale, despre admiterea din anul pandemiei „Nu sunt probe de aptitudini, ci concursuri de dosare!”

30 May 2020 4596

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

14 May 2020 3082

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2792

Pentru că directorii se „contrazic” în raportări ISJ Constanța nu a aflat situația „la zi” a învățământului online

29 Apr 2020 4930

Număr de telefon special pus la dispoziție de ISJ Constanța, pentru perioada stării de urgență. Urmează TelVerde

29 Apr 2020 1881

Precizări importante ale inspectorului general Sorin Mihai „Profesorii vor fi plătiți în baza dovezii de activitate online”

28 Apr 2020 18138

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!

10 Apr 2020 2582

#ConstantaEsteBine - Un nou parteneriat ISJ Constanța-Centrul „Jean Constantin” Filmări ale poveștilor copilăriei, accesibile tuturor elevilor constănțeni

03 Apr 2020 2568