ISU Dobrogea Peste 200 pompieri pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de Anul Nou

Politia în misiune. Foto: Facebook/DGPMBPeste 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța cu mijloacele tehnice aferente, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An.

Potrivit unui comunicat al ISU Dobrogea, cu ocazia organizării petrecerii de Anul Nou în Piața Ovidiu, din Constanța, salvatorii vorm asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, precum și cele de prim ajutor medical cu o autospecială de stingere cu apă spumă și o ambulanță SMURD B2.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

„De asemenea, premergător sărbătorilor de iarnă, colegii din cadrul Inspecției de Prevenire au intensificat acțiunile de control. Astfel, încă din cursul săptămânii anterioare, au demarat controalele pe linia securității la incendiu la spațiile comerciale la care se preconizează o afluență mare de persoane. Inspectorii de prevenire execută verificări și în cadrul amenajărilor temporare propuse a fi realizate în vederea sărbătoririi trecerii în Noul An, dar și la operatorii economici care comercializează obiecte pirotehnice.
Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice. Până în prezent, au fost executate 84 controale la agenții economici și au fost constatate 608 deficiențe pentru care s-au aplicat 605 sancțiuni, din care 488 avertismente și 117 amenzi în cuantum de 319.500 lei. Printre deficiențele constatate enumerăm: mijloace de primă intervenție (stingătoare) insuficiente, instalații electrice exploatate cu deficiențe (conductori electrici neizolați corespunzător sau pozați direct pe material combistibil), hote necurățate7 - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

În cazul sesizării unor evenimente nedorite, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului precum și locația exactă. 
Pompierii militari constănțeni vă urează petrecere frumoasă, fără evenimente neplăcute, un An Nou cu sănătatea, realizări și împliniri!  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 545

Firme Constanța UMEX SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

17 Apr 2024 499

Firme Constanța Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SOCEP SA, completată și revizuită

15 Apr 2024 470

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 681

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 638

Firme Constanța Aprobarea rapoartelor anuale și a investițiilor, puncte cheie pe ordinea de zi în AGOA Socep SA

30 Mar 2024 471

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 882

Licitații Constanța. Primăria a atribuit un nou contract care vizează reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 426

Zilelor Porților Deschise Universitatea Ovidius din Constanța își prezintă oferta educațională

20 Mar 2024 608

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 660

Firme Constanța Schimbări în Mondello SRL. Asociat nou cooptat, persoana fiind numită și ca administrator

13 Mar 2024 511

Un consilier județean a fost radiat din registrul membrilor PNL Constanța. Cine preia mandatul vacant în CJC?

13 Mar 2024 1033

Primăria Lumina, județul Constanța, un nou contract cu firma Solar Center SRL

06 Mar 2024 543

Firme Constanța Asociat nou, cooptat în Haifit SRL

05 Mar 2024 487

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1023