ISU „Dobrogea“ va construi un centru pentru antrenamentul scafandrilor la Mangalia. Ce dotări va avea (document)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru construirea unui centru de formare şi antrenament al scafandrilor de intervenţie.
 
Conform documentaţiei ataşate, valoarea investiţiei se ridică la 34.735.990,3 lei, iar perioada propusă de implementare a proiectului este de 24 de luni. Construcţia este amplasată pe şoseaua Naţională Constanţa - Mangalia, pe raza localităţii Mangalia.
 
Se vor realiza următoarele lucrări:
- Bazin acoperit având luciul de apă de 40 m x 20 m şi adâncimea în trei trepte.
Prima treaptă va avea înălţimea de 3 m şi lăţimea de 5 m, a doua treaptă va avea înălţimea de 4 m şi lăţimea de 29 m, iar a treia treaptă va avea înălţimea de 9 m şi lăţimea de 6 m. Astfel, bazinul va avea o înălţime totală de 15 m, cu prima treaptă la adâncimea de 3 m, a doua treaptă la adâncimea de 7 m, respectiv a treia treaptă la adâncimea de 15 m, iar apa nu va depăşi înălţimea de 14 m.
 
Bazinul va fi prevăzut cu generator de valuri cu o înălţime de aproximativ 0,5 metri şi curent de apă pentru simularea unor viteze ale diverselor cursuri de râu. Bazinul va fi luminat în interior, dar şi în apă şi va fi prevăzut cu camere subacvatice. Va fi dotat cu două bărci de 5 persoane, 30 de plute pentru înot, 25 de echipamente de scufundare, 10 balize pentru marcare poligon, saulă pentru poligon, 4 manechine pentru antrenament, 10 veste de salvare, 10 lesturi de 10 kilograme pentru formare poligon, 20 de carabiniere.
 
Adiacent bazinului se va realiza un pavilion de pregătire şi spaţiu administrativ a două serii de câte 25 de cursanţi şi 10 instructori, cuprinzând 4 săli de curs şi dotări anexe. Obiectivul va fi completat cu o sală de mese cu bucătărie, o sală de şedinţe pentru 70 de persoane, o sală de sport pentru 25 de persoane, un cabinet medical, o sală de întreţinere echipamente şi de uscare a acestora, o sală pentru compresor şi anexă pentru butelii de oxigen, un pod rulant pentru o sarcină maximă de două tone care să acopere lungimea bazinului, duşuri înainte de intrare în bazin, o sală de briefing pentru 15 persoane.
 
- Spaţiu de cazare cu regim de înălţime P+2E, pentru cazarea a 50 de cursanţi.
Cursanţii vor sta câte 2 în camere, cu paturi separate, grup sanitar, telefon, TV şi aer condiţionat. Va fi prevăzută şi o zonă de recepţie
- Remiză auto pentru adăpostirea unei autospeciale pentru tratament hiperbaric şi oxigenoterapie şi încă 3 celule alăturate. Toate vor avea uşi de ieşire direct afară pe o platformă conectată la drumul de incintă.
- Punct control.

- Parcare pentru 50 de autoturisme.
- Generator electric.
- Instalaţii.

-
Suprafaţa terenului propus pentru obiectivul ISU este de 12.000 mp. Având în vedere că nu dispune de un spaţiu de pregătire şi instruire adecvat, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, consideră necesară crearea unui astfel de centru, în care să se desfăşoare cursuri la care să participe periodic atât scafandrii din cadrul IGSU, cât şi cei din cadrul MAI (IGPR, IGPF, IGJR), dotat cu bazin de adâncime, în care pot fi simulate condiţiile din mediul real de intervenţie şi săli de clasă, în vederea asigurării unei instruiri care să aducă scafandrii la o capacitate de intervenţie optimă.
 
Obiectivul va fi realizat în incinta Secţiei de pompieri Mangalia, din cadrul ISU „Dobrogea”. Suprafaţa pusă la dispoziţie pentru noul obiectiv este de aproximativ 12.000 de mp din cei 23.910 mp ai subunităţii.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul de prezentare depus la APM Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 489

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 443

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 945

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 980

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3002

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 323

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 437

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1873

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1518

UPDATE Incendiu în podul unei case din Pecineaga, județul Constanța. Un coș de fum a ars

14 Apr 2024 672

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1199

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 714

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 765

UPDATE. Constanța Accident anunțat prin apel tip eCall la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1370

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 921