Iubitorii de animale continuă protestele la Constanţa Asociaţia „Baricada verde“ cere demisia şefului Serviciului de Ecarisaj (galerie foto)

Timp de două ore, reprezentanţii Asociaţiei „Baricada Verde“ din Constanţa au protestat, ieri, în faţa Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, împotriva eutanasierii animalelor fără stăpân, cerând demisia şefei Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare, Administrativ şi Tehnico-Economic, Cristina Laurenţia Itoafă.
 
„La Biobază, moartea stă de pază!“, „Faceţi bani din sânge, nu vă mai ajunge!“, „Aţi pornit masacrul ca să vă umpleţi sacul!“, au scris iubitorii de animale pe pancartele aduse la protest. Ei au cerut demisia şefului Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare, Administrativ şi Tehnico-Economic, Cristina Laurenţia Itoafă. „Prin acest protest, dorim să atragem atenţia asupra cârdăşiei salariaţilor de la Serviciul Ecarisaj cu cei de la Biobaza Constanţa“, a afirmat Sorin Belu, reprezentant al Asociaţiei „Baricada Verde“. „Am făcut nenumărate sesizări şi proteste în faţa Direcţiei Sanitar-Veterinare, în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi în faţa Ecarisajului Biobază“, a mai spus Sorin Belu. „Nu poţi sta în casă şi să nu faci nimic“, spune Mariana Bajerle, unul dintre participanţii la protestul de ieri. „Suntem iubitori de animale. Aşa am fost educaţi. Eu dau de mâncare la toţi căţeii maidanezi de lângă bloc“, ne-a dezvăluit Cornelia Dăineanu.

Șefa Direcţiei Servicii Publice a refuzat să dea declaraţii

„Nu dăm declaraţii până nu se va finaliza ancheta DSVSA Constanţa. Dacă se va impune, vom lua măsuri în conformitate cu legea“, a declarat, telefonic, Mădălina Laciu Vaşcu, directorul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa. Şefa Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare, Administrativ şi Tehnico-Economic, Cristina Laurenţia Itoafă, nu a fost de găsit la sediu. Cel puţin aşa ne-a comunicat gardianul de la intrarea în sediul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, constănţenii au protestat în faţa Biobazei Constanţa. Motivul - moartea căţelului Bursuc, care a fost luat de lângă stăpânul său, un om al străzii. Omul şi-a dat puţinii bani pentru a-i confecţiona prietenului său loial un căruţ cu care să se poată deplasa, întrucât nu îşi putea folosi picioarele din spate. Bursuc a fost eutanasiat, acum două săptămâni, după ce a fost ridicat de hingheri, din zona Sălii Sporturilor.

Citeşte şi

Anchete după eutanasierea căţelului Bursuc: Decebal Făgădău - „Dacă aşa tratăm câinii, aşa ne vom comporta şi noi cu ei“ (documente+galerie foto)

Despre Puppy Vet SRL, firma care se ocupă de animalele fără stăpân

Firma cu care municipalitatea are contract pentru serviciul de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public se numeşte Puppy Vet SRL. A fost înfiinţată în 1998, în comuna Cogealac. Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului valabile la data de 2 iunie 2015, firma este administrată de Daniel Ionuţ Radu, născut în 1988, în Constanţa, în baza numirii datate aprilie 2013. Asociat unic în firmă este Elena Laura Martinez, din Vaslui. Niciunul dintre cei doi nu mai apare la momentul acesta în alte firme. Potrivit Vrajitorul.eu, firma care se ocupă de activităţi veterinare, având un capital social de 200 de lei, a încheiat anul 2013 cu un profit de 57.056 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 1.304.774 de lei, având zero salariaţi. Înainte de a se numi Puppy Vet, firma funcţiona, în Ovidiu, cu denumirea Alfmob Exim SRL, avându-l ca unic asociat pe Adrian Mihai Mânăstireanu.

Citeşte şi

De la Biobaza Constanţa: Totul despre firma implicată în drama căţelului Bursuc, ajunsă în presa internaţională (galerie foto)

Drama căţelului Bursuc a emoţionat o lume întreagă: Reacţii fără frontiere faţă de eutanasierea căţelului în căruţ îngrijit de un om al străzii (galerie foto)

Viceprimarul Decebal Făgădău solicită o anchetă. Protest pentru căţelul Bursuc la Constanţa (video)

Povestea lui Bursuc, câinele eutanasiat, va fi spusă din nou! Constănţenii sunt aşteptaţi mâine dimineaţă, la Biobază!

Povestea lui Bursuc, câinele eutanasiat, va fi spusă din nou!
Constănțenii sunt așteptați mâine dimineață, la Biobază!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

liv

12 Jul, 2015 19:12

Fekicitari asociatiei "Baricada Verde"- vom fi din ce in ce mai multi si ne vom dovedi puterea- puterea de a schimba legi strambe si politicieni corupti si incompetenti, dar mai ales cu porniri barbare.

Cris

10 Jun, 2015 23:26

Eutanasia, nu in Romania!

Articole asemanatoare

Editorial Constănţenii au pus piciorul în prag. Două proteste anunţate în acest weekend

04 Nov 2017 4081

Baricada Verde pune la cale un protest Cazul căţelului Bursuc, ecouri după o lună

05 Jul 2015 2468

Protestele îndreptate împotriva administraţiei Mazăre se mută în Mamaia

04 Aug 2014 2246