Jandarmeria Română şi Patriarhia Română, parteneri într-o campanie de donare de sânge

  • Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Patriarhia Română organizează o nouă acţiune de donare de sânge la nivel naţional.

Pe 7 şi 8 octombrie, Inspectoratul General împreună cu Inspectoratele Județene ale Jandarmeriei Române vor trimite 1.000 de jandarmi la toate Centrele de Transfuzie Sanguină din toată ţara pentru a dona sânge. În Bucureşti sunt aşteptaţi, la Sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 110 cadre din componenţa Inspectoratului General, a Direcției Generale a Jandarmeriei Române și a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române pentru a se implica în campania Bisericii Ortodoxe Române “Donează sânge, salvează o viaţă!”. 
 

Grija față de semeni și ajutarea aproapelui aflat în suferință este o responsabilitate umană și socială pentru fiecare membru al comunității, iar jandarmii sunt, în primul rând, membrii ai comunității. Ne implicăm activ în orice proiect dedicat ajutorării, iar donarea de sânge este unul care ar trebui să devină prioritar, nu doar pentru noi, ci pentru fiecare creștin care poate deveni donator. De obicei, când ajuți un semen, există o oarecare așteptare ca acela să îți mulțumească, într-un fel sau altul. Donarea de sânge este un bine pe care îl faci fără a aștepta niciun fel de recunoștință, pentru că nu îl cunoști pe cel pe care îl ajuți, și cred că aceasta este cea mai frumoasă formă de ajutor. Așteptăm alături de noi în acestă campanie cât mai mulți români, a declarat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al JandarmerieiAlături de jandarmi vor fi prezenţi şi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN vor dona şi se vor ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul campaniei “Donează sânge, salvează o viaţă!”reaminteşte cât de importantă este implicarea:

Acestă campanie este una generoasă, umanitară şi salvează foarte multe vieţi. Împreună cu partenerii noştri, de data aceasta împreună cu angajaţii Jandarmerie Române, ne dorim să colectăm o cantitate cât mai mare de sânge şi să salvăm cât mai multe vieţi. Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli, pe care ne bazăm şi alături de care am reuşit să obţinem rezultate frumoase care ne dau speranţă că împreună putem face binele de care este atât de mare nevoie. Şi acum, ca de fiecare dată, ne bucurăm că Patriarhia Română prin voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale, este alături de personalul Jandarmerie Române în aceste două zile de donare. Le mulţumim jandarmilor şi tuturor celor care vor fi prezenţi în toate centrele de donare din România, pentru că se va dona şi în Bucureşti, dar şi în celelalte oraşe ale ţării. Contează şi se simte implicarea, responsabilitatea şi dragostea de care dă dovadă fiecare prin acest act al donării de sânge. Şi sperăm că exemplul lor va fi urmat şi de ceilalţi români care pot dona.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!" a debutat în anul 2013, la iniţiativa părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, cel care este şi coordonatorul proiectului şi se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Din 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional. Din 2013 şi până acum s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli, se arată în comunivcatul transmis de Patriarhia Română.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii de la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța au donat sânge

19 Nov 2022 986

Gest impresionant al salvatorilor din Prahova. Cum s-au mobilizat pentru a salva un adolescent

15 Jul 2022 693

Abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea pentru cei care donează sânge. Campania Blood Network ajunge în week-end la Constanța

01 Jul 2022 1514

Blood Network, ediție specială de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

13 Jun 2022 882

Abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea pentru cei care donează sânge. Unde ajunge Caravana Blood Network

09 Jun 2022 2677

Premierul Nicolae Ciucă a donat sânge. Ce mesaj a transmis

08 Jun 2022 776

Caravana Blood Network a ajuns la Iași. Donezi sânge și primești un abonament gratuit la UNTOLD sau NEVERSEA

25 May 2022 949

Blood Network Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

11 May 2022 1250

Activitate de donare de sânge a Poliției de Frontieră, cu sprijinul MApN

28 Apr 2022 682

Apel umanitar! Motociclistul rănit grav în accidentul rutier produs între localitățile Eforie Nord și Eforie Sud are nevoie de sânge!

20 Mar 2022 10546

„Misiune pentru viaţă!” Continuă campania jandarmilor constănțeni pentru donarea de sânge

17 Mar 2022 959

„Donând sânge pot salva o viață” Zeci de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța donează sânge (GALERIE FOTO)

15 Mar 2022 929

Apel umanitar! O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie mare de sânge

10 Mar 2022 9792

România donează sânge pentru Ucraina! Lista completă a centrelor unde puteți dona. Unde trebuie să meargă constănțenii (DOCUMENT)

07 Mar 2022 970

Primăria Cumpăna anunță Campania „Donează Sânge, Salvează O Viață!” revine în comună

07 Mar 2022 1762