Jandarmii tulceni, prezenți la toate manifestările cultural-artistice și religioase, prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților, foto: IJJ Tulcea
În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în  municipiul și județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

 
Sâmbătă, 13 august, se va da startul celor trei zile de manifestări cultural-artistice dedicate Zilelor municipiului Tulcea. Jandarmii vor fi prezenți în zona Plajei – Lac Ciuperca, în Piața Tricolorului, dar și în Piațeta Navaliștilor, cartier Dalas,  unde recomandă cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu pătrundă cu mijloacele auto în zonele destinate  manifestărilor, să evite implicarea în conflicte și consumul de alcool în altă parte decât locurile special amenajate.
 

Sunt interzise scăldatul în Lacul Ciuperca și participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente. 
 
De asemenea, Jandarmeria Tulcea recomandă participanților să parcheze autoturismele în apropierea desfășurării manifestărilor, astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele forțelor de ordine, ambulanță sau pompieri și atrage atenția cu privire la supravegherea copiilor, pentru a preveni rătăcirea acestora., transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Tulcea. 

 
Timp de două zile, în perioada 14-15 august, pe Faleza Dunării, în orașul Sulina, se vor organiza Zilele Orașului Sulina și Ziua Marinei Române. În fiecare zi, începând cu ora 19.00, se vor desfășura spectacole artistice, iar în data de 15 august, începând cu ora 11.00, se va desfășura deschiderea oficială a Zilei Marinei Române, urmată de o slujbă religioasă, sosirea Zeului Neptun și concursuri marinărești.
 
Luni, 15 august, începând cu ora 09.00, pe o scenă amenajată în aer liber, se va organiza o manifestare religioasă cu ocazia Sărbătoririi bisericii Mănăstirii Celic Dere.
 
În aceeași zi, începând cu ora 09.00, în zona Portului Măcin se va desfășura evenimentul ,,Ziua Marinei în orașul Măcin”.
 
În intervalul orar 12.00-23.00, pe o scenă amplasată în vecinătatea bisericii se va desfășura Sărbătorirea Zilei Satului Lăstuni, eveniment în cadrul căruia vor evolua diferiți artiști.
 
De la ora 18.00, pe scena amenajată în fața Căminului Cultural Ostrov, se va desfășura Sărbătorirea Zilei Comunei Ostrov, unde va fi susținut un spectacol cultural artistic.
 
Întrucât se estimează prezența unui public numeros, pe lângă prevenirea incidentelor de orice natură,  jandarmii vor avea în atenție și prevenirea consumului de substanțe interzise.
 
Cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv, în caz de nevoie și ori de câte ori sesizează producerea unor fapte antisociale!
 
Jandarmeria Tulcea urează  un călduros ,,La mulți ani!” tulcenilor și marinarilor români!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea Trageri în Poligonul de garnizoană Cataloi. Ce trebuie să știe populația civilă aflată în zona poligonului

30 Sep 2022 225

Județul Tulcea Cum s-a produs accident rutier din intersecția localităților Izvoarele cu Valea Teilor. Un șofer a ajuns la spital

30 Sep 2022 295

UPDATE Accident rutier între două autoturisme în județul Tulcea! Una dintre mașinile implicate a luat foc! (GALERIE FOTO +VIDEO)

30 Sep 2022 560

​Siguranța tulcenilor, în atenția jandarmilor în acest sfârșit de săptămână. Ce evenimente au loc la Tulcea

30 Sep 2022 219

Nicolae Topoleanu, eliberat din funcţia de subprefect al județului Tulcea. Cine i-a luat locul

30 Sep 2022 442

Serviciul Public Alimentare cu Apă Comuna Valea Teilor, județul Tulcea face angajări. Ce posturi sunt scoase la concurs

29 Sep 2022 383

Poliția din Tulcea cumpără consumabile necesare echipamentelor de imprimare! Iată de la cine

28 Sep 2022 413

Acțiuni ale Poliției la Tulcea. Recomandări pentru șoferi

28 Sep 2022 459

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal într-un dosar al DNA Constanța!

27 Sep 2022 673

Șofer beat și cu permisul suspendat implicat într-un accident pe drumul dintre Agighiol și Tulcea. Suspectul, reținut

27 Sep 2022 573

Comisia de cenzori a SC Piscicola Tulcea SA, înnoită. Unul dintre cenzori este domiciliat în Constanța

27 Sep 2022 606

Aproximativ 800 de militari români și americani, la exercițiul „Mărăşeşti 22.2” din Poligonul Babadag

27 Sep 2022 501

Liceul „Dimitrie Cantemir”, Babadag, Județul Tulcea angajează. Sunt mai multe posturi scoase la concurs

27 Sep 2022 336

Zeci de județe au raportat pagube din cauza secetei. Printre ele, Constanța și Tulcea. Principalele culturi de toamnă afectate

26 Sep 2022 443

Incendii și cazuri cu intervenție SMURD la Tulcea. Unde au intervenit pompierii și de ce

26 Sep 2022 425