Jandarmii tulceni, prezenți la toate manifestările cultural-artistice și religioase, prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților, foto: IJJ Tulcea
În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în  municipiul și județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

 
Sâmbătă, 13 august, se va da startul celor trei zile de manifestări cultural-artistice dedicate Zilelor municipiului Tulcea. Jandarmii vor fi prezenți în zona Plajei – Lac Ciuperca, în Piața Tricolorului, dar și în Piațeta Navaliștilor, cartier Dalas,  unde recomandă cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu pătrundă cu mijloacele auto în zonele destinate  manifestărilor, să evite implicarea în conflicte și consumul de alcool în altă parte decât locurile special amenajate.
 

Sunt interzise scăldatul în Lacul Ciuperca și participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente. 
 
De asemenea, Jandarmeria Tulcea recomandă participanților să parcheze autoturismele în apropierea desfășurării manifestărilor, astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele forțelor de ordine, ambulanță sau pompieri și atrage atenția cu privire la supravegherea copiilor, pentru a preveni rătăcirea acestora., transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Tulcea. 

 
Timp de două zile, în perioada 14-15 august, pe Faleza Dunării, în orașul Sulina, se vor organiza Zilele Orașului Sulina și Ziua Marinei Române. În fiecare zi, începând cu ora 19.00, se vor desfășura spectacole artistice, iar în data de 15 august, începând cu ora 11.00, se va desfășura deschiderea oficială a Zilei Marinei Române, urmată de o slujbă religioasă, sosirea Zeului Neptun și concursuri marinărești.
 
Luni, 15 august, începând cu ora 09.00, pe o scenă amenajată în aer liber, se va organiza o manifestare religioasă cu ocazia Sărbătoririi bisericii Mănăstirii Celic Dere.
 
În aceeași zi, începând cu ora 09.00, în zona Portului Măcin se va desfășura evenimentul ,,Ziua Marinei în orașul Măcin”.
 
În intervalul orar 12.00-23.00, pe o scenă amplasată în vecinătatea bisericii se va desfășura Sărbătorirea Zilei Satului Lăstuni, eveniment în cadrul căruia vor evolua diferiți artiști.
 
De la ora 18.00, pe scena amenajată în fața Căminului Cultural Ostrov, se va desfășura Sărbătorirea Zilei Comunei Ostrov, unde va fi susținut un spectacol cultural artistic.

 
Întrucât se estimează prezența unui public numeros, pe lângă prevenirea incidentelor de orice natură,  jandarmii vor avea în atenție și prevenirea consumului de substanțe interzise.
 

Cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv, în caz de nevoie și ori de câte ori sesizează producerea unor fapte antisociale!
 
Jandarmeria Tulcea urează  un călduros ,,La mulți ani!” tulcenilor și marinarilor români!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 109

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 175

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 187

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 180

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 428

#DobrogeaDigitală Mangalia în anul 1879 - „De trei ori a fost arsă şi jefuită“

22 Apr 2024 682

Știri justiție Tulcea Angela Bianca Ispas, șefa Parchetului Judecătoriei Săliște, propusă șef în continuare în Parchetul Tribunalului Tulcea

22 Apr 2024 289

Tulcea Amenzi de mii de lei, aplicate de Jandarmi! Consumul de alcool și înjuratul în public, printre cele mai taxate gesturi

22 Apr 2024 353

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 436

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 491

CNAIR În atenția șoferilor! Transport agabaritic pe ruta Valea Seacă-Tulcea

20 Apr 2024 431

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 496

Prima ediție a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, deschisă la Tulcea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 466

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 345

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 606