Jandarmii tulceni și-au întărit rândurile cu un câine de serviciu

  • Un nou câine de serviciu, din rasa Presa Canario, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.
Nero, în vârstă de 7 luni, este un câine din rasa Presa Canario, având greutatea de 48 de kg și care, în perioada următoare, va urma o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pe specialitatea patrulare/intervenție.
 
Pentru participarea cu succes la cursurile de pregătire, în vederea executării în condiții foarte bune a misiunilor ce îi vor reveni în viitor, Nero se antrenează în prezent cu conductorul său.
 
Presa Canario este o rasă de câini cunoscută şi sub mai multe denumiri, precum Perro de Presa Canario, Dogul de Canario, Dogo Canario, Cainele de Canare, Canary Mastiff sau Presa. Provine din Insulele Canare ca rezultat între câinii de cireadă din insulele Tenerife, Gran Canaria şi Mastiffi. La începutul apariţiei acestei rase erau folosiţi pentru pază, apoi pentru mânarea turmelor de vite.

Este o rasă de câini mari, robuşti, sunt foarte impozanţi şi impunători. Au corpul lung şi scund, dar masiv, capul masiv, ridat. Se găsesc sub diverse culori, au blana scurtă şi poate fi de culoarea cafelei, cenuşie sau tigrată.

Presa Canario are media de vârstă 12-15 ani, este un animal ce are ca greutate minim 50–60 kg, temperament agresiv, atent, iubitor şi protectiv cu familia, este greu de dresat, se aplică un dresaj ferm.

Are un comportament dominant încă de când sunt pui, sunt foarte ambiţioşi şi încăpăţânaţi, de aceea sunt foarte greu de dresat şi au nevoie de socializare timpurie pentru a putea fi echilibraţi. Pentru un minim de dresaj, au nevoie de modelul bazat pe supunere şi ascultare.

Sunt câini foarte agresivi, cu un caracter arţăgos, puternic fiind în schimb, un animal echilibrat şi atent, îşi iubeşte foarte mult familia şi stăpânul şi este foarte precaut cu străinii, are un comportament foarte suspicios cu aceştia.

Sunt animale de companie bune, folosite pentru paza locuinţelor şi a curţilor, care rezistă la condiţii dificile de viaţă şi rezistă la intemperii.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu si-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări în grad la Jandarmeria Tulcea, de Ziua Jandarmeriei Române

03 Apr 2024 460

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Tulcea (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 640

Ziua Jandarmeriei, marcată la Tulcea prin activități specifice (FOTO)

28 Mar 2024 555

Amenzi de peste 7.000 lei, aplicate de jandarmii din Tulcea în acest sfârșit de săptămână!

18 Mar 2024 515

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii din Tulcea în weekend

18 Mar 2024 463

O nouă autospecială de intervenție la Jandarmeria Tulcea (FOTO)

07 Mar 2024 641

Tulcea Jandarmii intervin într-un caz de pescuit ilegal în zona Lacului Zaghen (FOTO)

04 Mar 2024 513

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 803

Jandarmeria Tulcea asigură măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

23 Jan 2024 621

Ce trebuie să știm pentru a preveni incidentele în preajma sărbătorilor de iarnă. IJJ Tulcea face recomandări

30 Dec 2023 574

Recomandările jandarmilor din Tulcea pentru desfășurarea în siguranță a manifestării cultural-artistice ,,Sărbătoarea Moșoaielor"

23 Dec 2023 652

Jandarmii din Tulcea au oferit speranță și bucurie unor familii la care Moș Crăciun nu poate ajunge (FOTO)

21 Dec 2023 640

Jandarmi noi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea

05 Dec 2023 699

Avansări în grad la Jandarmeria Tulcea de Ziua Națională a României

29 Nov 2023 787

Ziua Dobrogei celebrată de jandarmii din Tulcea (FOTO)

14 Nov 2023 801