Jean Constantin a fost gasit mort de Ionut Galani

cap_2.jpgActorul Jean Constantin a încetat ieri din viaţă, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa. Actorul a fost internat săptămâna trecută la secţia de terapie intensivă la Spitalul Fundeni, după ce a suferit un infarct. A solicitat să fie transferat la Spitalul Judeţean Constanţa şi ulterior să fie externat.

Actorul a fost găsit de către rude în apartamentul său de pe bulevardul Ferdinand. „Eram îngrijoraţi că nu ne răspunde la telefon, am sunat soţia la Bucureşti să vină şi am deschis uşa cu un specialist. Am chemat ambulanţa, dar, din păcate, era prea târziu. Ultima dată când l-am văzut era vesel. A avut acum câteva zile un spectacol la Adamclisi, iar sâmbătă urma să aibă alt spectacol în altă localitate. Ziua de nume şi-a petrecut-o cu rudele, la un restaurant din Constanţa, şi dădea semne că se simţea bine", ne-a povestit Ionuţ Galani, interpretul de muzică grecească.

Jean Constantin s-a născut la data de 21 august 1928, în Techirghiol, judeţul Constanţa.

Mesaje condoleante:

Mesaj de condoleanţe din partea preşedintelui României, Traian Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis miercuri, 26 mai a.c., un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţa a actorului Jean Constantin. Vă prezentăm acest mesaj:

„Am primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei marelui actor Jean Constantin, personalitate mult îndrăgită a scenei româneşti. Prezenţa sa plină de farmec şi jovialitate ne-a însoţit, de-a lungul anilor, pe noi toţi, cei care l-am admirat şi l-am iubit. Jean Constantin va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră prin umorul său cuceritor şi măiestria interpretărilor sale.

Transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor actorului Jean Constantin.

Dumnezeu să-l odihnească!"


Consiliul Judeţean Constanţa regretă trecerea în nefiinţă a marelui actor constănţean Jean CONSTANTIN, om de o deosebită modestie, un maestru nativ al teatrului şi cinematografiei care a descreţit frunţile a milioane de români pentru mai bine de jumătate de secol.

Dumnezeu să îl odihnească în pace !


Prefectul judeţului Constanţa îşi exprimă profundul regret pentru dispariţia marelui actor Jean Constantin

Am aflat cu profund regret despre dispariţia actorului Jean Constantin de pe marea scenă a vieţii, figură emblematică a teatrului şi cinematografiei româneşti, dar şi a Constanţei.

Mă consider un om norocos că am avut prilejul să-l reîntâlnesc la aniversarea celor 188 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, eveniment organizat de IPJ Constanţa în data de 23 martie 2010, când talentul său genial şi unic ne-a încântat, ca de fiecare dată. Mă închin memoriei inegalabilului Jean Constantin şi, întrucât acest lucru nu intră în atribuţiile instituţiei noastre, sugerez autorităţilor locale să-i atribuie numele unui obiectiv de valoare, în semn de preţuire veşnică.

Fie ca harul său să se păstreze intact în inimile noastre, ale tuturor! Dumnezeu să-l odihnească în pace!"


Mesaj condoleanţe Comunitatea Română şi Asociaţia română-italiană Hora Unirii

"Cetatenii din Comunitatea romana impreuna cu Asociatia romana-italiana HORA UNIRII din Grosseto,Italia, profund indurerati de tragica pierdere suferita prin disparitia celui ce a fost JEAN CONSTANTIN,transmit sincere condoleante si sunt alaturi de familia indoliata,greu afectata prin pierderea suferita.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i fie tarana usoara."

Lorenzo Iulian Prundeanu
Presedinte
Asociatia romana-italiana
HORA UNIRII
Reprezentant comunitatea romana
Grosseto
Italia


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Un mare admirator

27 May, 2010 22:38

Vesnica amintire pentru noi toti ! Nu te vom uita ! Dumnezeu sa-l ierte !

Articole asemanatoare

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1386

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1819

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 614

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 952

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 622

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 646

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1044

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 864

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 761

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 800

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 903

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1698

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 907

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3425

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8814