Jimmy Page, membrul fondator al formației Led Zeppelin, s-a născut la această dată

  • Page a ocupat locul 3 în topul celor mai buni 100 de chitariși, top realizat de revista Rolling Stone.
  • Chitara cea mai des folosită de Page este un Gibson Les Paul, iar o piesă a îndrăgitei trupe rock, Led Zeppelin, o puteți asculta în secțiunea Video a materialului.
James Patrick „Jimmy” Page, Jr. OBE (n. 9 ianuarie 1944,Hounslow, Regatul Unit) este un chitarist, compozitor, muzician și producător muzical englez, care a obținut succes internațional în calitatea sa de chitarist și membru fondator al formației rock britanice Led Zeppelin.

Și-a început cariera ca membru al formației The Yardbirds, între anii 1966 și 1968, înainte de a fonda celebra trupă rock Led Zeppelin (1968 - 1980). Jimmy Page este unul dintre cei mai importanți chitariști din istoria muzicii rock and roll, influențând mulți alți cântăreți de excepție. Page a ocupat locul 3 în topul celor mai buni 100 de chitariși, top realizat de revista Rolling Stone, scrie wikipedia.org.

Jimmy Page este și un excelent inginer de sunet, respectiv producător muzical, recunoscut pentru efectele și tehnicile inovatoare folosite în înregistrarea melodiilor.

Chitara cea mai des folosită de Page este un Gibson Les Paul.

Led Zeppelin a fost o formație de muzică rock din Marea Britanie, care este considerată unul dintre cele mai cunoscute, respectate, inovatoare și inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul timpului a abordat diverse stiluri pornind de la muzica rock, excelând în crearea de piese memorabile în toate aceste stiluri, blues rock, hard rock, rock progresiv, heavy metal, folk rock, dar încorporând adesea în multe din cântecele lor porțiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.

Led Zeppelin a avut o componență unică de patru membri de-a lungul timpului. Cei patru muzicieni sunt: Jimmy Page (chitară, mandolină, Theremin), Robert Plant (voce, muzicuță), John Bonham (tobe, percuții, voce) și John Paul Jones (chitară bas, orgă electronică, melotron, blockflöte, mandolină).

Începând cu 1968, anul formării lor, Led Zeppelin au fost inovatori muzicali în mod constant, dar în același timp, nu au pierdut niciodată nici pulsul publicului și nici grupul imens de iubitori din toată lumea. Deși sunt mai ales cunoscuți pentru pionieratul lor în genurile hard rock și heavy metal, cei patru muzicieni au introdus constant elemente de blues, rockabilly, reggae, soul, funk, muzică celtică, muzică indiană, muzică arabă, folk, pop și chiar muzică din America Latină, respectiv muzică country în compozițiile lor.

După mai bine de 25 de ani de la hotărârea de a încheia activitatea muzicală datorită morții tragice a lui John Bonham din 1980, muzica formației Led Zeppelin continuă să fie ascultată cu mare plăcere, să se vândă foarte bine și să exercite o influență importantă asupra muzicii rock contemporane. Grupul a vândut peste 300 de milioane de albume în întreaga lume, incluzând 110 milioane de albume vândute  doar în Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: wikipedia.org.
Sursa video: Youtube/ Black Dog

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două instrumente şi doi muzicieni. Ce spectacol va avea loc la Constanţa

18 Mar 2017 2401

Când vioara întâlneşte chitara Recital senzaţional, pe scena clubului Doors

01 Apr 2016 2563

Pagini din istoria muzicii rock Este ziua de naștere a chitaristului celebrei trupe Led Zeppelin (video)

03 Jan 2015 2135

The Telegraph.co.uk Top 10 cele mai tari albume heave metal (video)

06 Dec 2014 2491

Ştiaţi că...? Astăzi, îşi sărbătoreşte ziua de naştere... (video)

10 Oct 2014 1947

Led Zeppelin 35 de ani de la lansarea albumului In Through The Out Door (video)

22 Aug 2014 2208