Actualitate

Judeţul Constanţa Cetățean palestinian, arestat preventiv. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră în maşina acestuia


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria un cetățean palestinian, rezident în Suedia, care transporta cu un autoturism patru conaționali pe care intenţiona să-i ajute sa ajungă ilegal într-un stat din Vestul Europei. 

Pe numele călăuzei instanța a admis, în cursului zilei de ieri, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.
 

În data de 09.08.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au desfășurat o acțiune în apropierea frontierei de stat în urma căreia au identificat și oprit în trafic, pe direcția localității Lipnița, un autoturism înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean palestinian, R.M. în vârstă de 47 de ani, posesor al unui permis de ședere suedez. Alături de șofer se mai aflau patru persoane ce nu vorbeau limba română şi nu care îşi justificau scopul călătoriei.

         
Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Palestina, trei adulți cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani și un minor în vârstă de 2 ani.
         
În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru au trecut frontiera din Bulgaria în România, pe jos, pe la “frontiera verde”, iar  ulterior au fost preluați de cetățeanul palestinian, R.M., care efectuase formalitățile de frontieră în baza documentelor personale, valabile. Șoferul intenționa să-i ajute pe cei patru conaționali să ajungă într-un stat din Vestul Europei.
         
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei patru cetățeni palestinieni și trafic de migranți pentru șoferul autoturismului.

Totodată, pe numele călăuzei, cetățean palestinian, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de ieri, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția de frontieră Sute de mii de rulmenți contrafăcuți, confiscați în Portul Constanţa Sud Agigea

22 Oct 2019 360

Garda de Coastă Aproape o sută de kilograme de pește au fost confiscate în Murighiol (galerie foto)

22 Oct 2019 353

Cetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat (galerie foto)

18 Oct 2019 562

Ce firmă va reabilita și moderniza termic unul din sediile Gărzii de Coastă (document)

18 Oct 2019 446

Autovehiculele Gărzii de Coastă, reparate de Europarts Services SRL şi Convenabil SRL (document)

17 Oct 2019 452

O ambarcațiune cu șase oameni la bord s-a lovit de un dig, pe lacul Razelm. Garda de Coastă a intervenit

13 Oct 2019 537

Garda de Coastă Bunuri confiscate de poliţişti, în Vama Veche

04 Oct 2019 357

Misiune internaţională a poliţiştilor de frontieră, în Marea Egee. Sute de persoane salvate (galerie foto)

03 Oct 2019 427

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Campionatul Naţional de Oină la Seniori

30 Sep 2019 685

Captură a poliţiştilor de frontieră Zeci de kilograme de peşte, descoperite într-un autoturism

19 Sep 2019 458

Jocuri pentru copii contrafăcute, descoperite într-un container, în Portul Constanţa

06 Sep 2019 365

Delegație din Rhodos, la Constanța. Garda de Coastă, exercițiu demonstrativ pe Marea Neagră

31 Aug 2019 661

Garda de Coastă Unelte contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Motorină sustrasă de la o navă de pe Dunăre

29 Aug 2019 3328

Articole electronice, confiscate din Portul Constanţa. Unde trebuia să ajungă marfa

28 Aug 2019 515

Garda de Coastă cumpără cartușe pentru imprimante și multifuncționale (document)

26 Aug 2019 452