Judeţul Constanţa, luat cu asalt de politicieni şi demnitari. Unii au făcut baie de mulţime, alţii au reuşit să se facă din nou de râs. Premierul a fost huiduit!

Aglomeraţie de politicieni şi oficialităţi pe litoral în weekendul care s-a încheiat. Black Sea and Balkans Security Forum 2018, Şcoala de Vară a Tineretului Social-Democrat, Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu sau Universitatea „Ovidius“ din Constanţa au fost evenimentele luate cu asalt de VIP-uri.
 
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vorbit la Black Sea and Balkans Security Forum 2018 despre investiţiile mari care se vor face la Constanţa. Şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precum şi Iurie Leancă - vicepremierul Republicii Moldova, au fost prezenţi la evenimentul care s-a desfăşurat la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.
 
Între timp, la malul mării a ajuns, vineri, şi trenul regal, al cărui traseu a marcat simbolic cei 140 de ani de la alipirea Dobrogei la ţara-mamă. Garnitura i-a avut la bord pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.
 
Sâmbătă, la Neptun, au început lucrările Şcolii de Vară a Tineretului Social Democrat. Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, senatorul PSD Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne şi mai mulţi deputaţi şi senatori ai puterii.
 
Prezent la Şcoala de Vară a tinerilor social-democraţi, care s-a desfăşurat, timp de trei zile la Neptun, după o baie de mulţime, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în ultimii ani, în România, manipularea, minciuna şi agresivitatea sunt duse la extrem. Şi premierul Viorica Dăncilă a ajuns, sâmbătă noaptea, la petrecerea de la Neptun a tinerilor social-democraţi, care a încheiat ediţia a doua a Şcolii Politice de Vară a TSD. Şeful Executivului a ajuns la petrecerea care s-a desfăşurat la un club aflat pe plaja din Neptun, puţin după miezul nopţii, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu. Premierul a petrecut puţin timp la o masă, alături de preşedintele TSD, Gabriel Petrea, şi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
 
Înainte de a ajunge la şcoala TSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă împreună cu omologul eston, Jüri Ratas, au inaugurat, sâmbătă seara, pe Aeroportul Internaţional de la Mihail Kogălniceanu, ruta de transport aerian Tallinn - Constanţa - Tallinn, a companiei estone Nordica.
 
Şirul gafelor Guvernului Dăncilă a continuat la Constanţa. În conferinţa de presă organizată la Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, premierul Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său eston. Astfel, în prezentarea oficială a prim- ministrului din Estonia, aceasta nu a ştiut să îi pronunţe decât prenumele.
 
Duminică, cei doi oficiali au fost prezenţi şi la deschiderea Consulatului Onorific al Estoniei la Constanţa, condus de Alexandru Bobe. La eveniment au mai fost prezenţi şi primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi rectorul Universităţii „Ovidius“, profesor universitar Sorin Rugină. Viorica Dăncilă a fost huiduită de câteva persoane, după inaugurarea Consulatului Onorific al Estoniei la Constanţa. Oamenii aveau tricouri pe care scria „Fără penali“ şi afişe cu mesajul „Demisia“. Şi tot la Universitatea „Ovidius“, steagul Estoniei a fost arborat invers, aşa că însuşi premierul estonian a reparat greşeala. Mai grav este că eroarea a fost făcută şi la aeroport şi fusese semnalată de delegaţia estoniană.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Papa Francisc i-a încurajat pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze" pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu

07 Apr 2024 454

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 566

Ucraina Dezbaterea privind livrarea de rachete Taurus către Kiev, relansată în Germania

06 Jan 2024 575

Scandal la nivel înalt în Franța! Senator acuzat că ar fi drogat o deputată pentru a o agresa sexual

17 Nov 2023 836

Dobrogea în sărbătoare 145 ani de la Reintegrarea Dobrogei la viața românească(II). Serbările dela Constanța

17 Nov 2023 1283

Editorial Drogurile, în centrul atenției. Cum se va termina?

24 Sep 2023 958

Lacul Tăbăcărie Constanța A început igienizarea canalului care traversează lacul (FOTO+VIDEO)

26 Jul 2023 1779

Lacul Tăbăcărie Constanța Canalul nimănui și epopeea igienizării (UPDATE)

26 Jul 2023 1520

Editorial Azilele groazei și controalele fictive

12 Jul 2023 1572

Când prezumția de nevinovăție se metamorfozează în vanitate!

09 Jul 2023 1421

Nimeni la fileu! Reputația ei, imaginea lor!

29 May 2023 2307

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 1023

Coroană funerară depusă de doi parlamentari USR la sediul Institutului Cultural Român

07 Mar 2023 1466

Unul dintre cei mai vechi politicieni locali, Constantin Avătavului s-a stins, astăzi, din viață!

14 Feb 2023 2117

USR dorește eliminarea pensiilor speciale atât pentru primari, cât și pentru parlamentari

04 Oct 2022 1568