Județul Constanța Ministrul apărării germane, Christine Lambrecht, în vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)Ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht se află miercuri, 2 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, alături de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.
 
În prezent, detașamentul german dislocat în România este format din aproximativ 75 de militari și șase aeronave Eurofighter Typhoon, care execută, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.
 
Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului 2021 alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii.
Totodată, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, misiunile de poliție aeriană desfășurate.
 

„Doamna ministru, vă urez bun venit în România. Contribuția Germaniei la asigurarea siguranței României este importantă. Anul 2022 este un an special pentru țările noastre în contextul în care marcăm 30 de ani de la tratatul prietenei dintre România și Germania”, spune Vasile Dîncu.
 

El a adăugat că pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea Rusiei. 

 

Atacul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să înceteze. Am fost recent alături de primul ministru.

Vă mărturisesc că am fost profund impresionat de copiii și femeile care s-au refugiat în țara noastră.

Speranțele se pun în noi. Salut pe această cale mobilizarea generală a societății civile.Am văzut o extraordinară mobilizare a statelor NATO Klaus Iohannis a anunțat ieri că sustine aderarea Ucrainei la UE.

Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea. Pericolul este aici la granița țării noastre. Trebuie intensificat efortul Europei de a avea independentă energetică”, potrivit ministrului Vasile Dîncu.

  

„Ieri au sosit și primele trupe franceze. Prezența celor 6 avioane euro fighter ale Germaniei reprezintă o dovadă de solidaritate. Rusia a subestimat unitatea și determinarea noastră. În încheiere aș vrea să transmit militarilor germani că sunt bine veniți aici și că apreciem eforturile lor”, a concluzionat ministrul Dîncu. 


„Mulțumesc, stimate coleg, pentru ospitalitate, ne simțim foarte bine primiti.

Anul trecut l-am întâlnit pe președintele Klaus Iohannis. (...) Suntem determinați. Putin nu a contat pe acest lucru când a început să își realizeze „fanteziile” de răspândire. Putin a fost surprins (...) și face pași inapoi. Trebuie să spunem cât de curajosi sunt ucrainenii.  

Iată că trăim vremuri grele. Sunt evoluții pe care am crezut ca le putem împiedica. Au fost încălcate promisiuni și au fost spuse minciuni.

Trebuie să sprijinim Ucraina. Germania și-a schimbat poziția.

A hotărât sa livreze arme Ucrainei. Soldații se afla aici la granița externa a NATO, iar aceștia se află aici pentru pace” 

Este o onoare să mă aflu aici anul acesta, când sărbătorim 30 de ani de prietenie. 

Ne aflăm în vremuri grele (...) misiunea noastră a fost din scurt. Iată cât de bine suntem pregătiți. Nu vom ceda niciun milimetru din alianța noastră.

Putin este un dictator brutal.

Avem foarte multe de făcut. În ceea ce priveste ajutoarele umanitare, vom ajuta refugiații care fug din calea razboiului”, a declarat Christine Lambrecht.


Ministrul german a reiterat că Germania are o răspunedere în cadrul NATO.

„Germania e a doua cea mai numeroasă armată din Europa. Vom lua în considerare toate posibilitățile și dacă vom extinde această prezență. S-a luat recent decizia de a creste aportul financiar pentru armată", a spus aceasta. 

 

„Prezența și încercările repetate de a pătrunde în Odessa aduc Rusia foarte aproape de granița NATO. Aceasta reprezintă o amenințare asupra securității României. Prezența și activarea forței de răspuns a NATO consolidează aspectul defensiv. Sigur că este o amenințare și nu e una directă. Suntem într-o stare de vigilență. Populația nu trebuie să intre în panică. Putin vrea să refacă URSS",a declarat ministrul Vasile Dîncu. 

 

„Investițiile și modul în care s-a modernizat armata germană ne este model", a adăugat Vasile Dîncu.
 

„Bineînțeles că privim cu multă atenție și îngrijorare la amenințările nucleare ruse. Cred că este important sa ne păstrăm calmul pentru a evita o escaladare a situației", a transmis Christine Lambrecht.

 

„Mă adresez direct domnului - Putin să înceteze cu astfel de amenințări și să își retragă trupele”, a declarat ministrul german al apărării.
foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 345

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

27 Jun 2022 361

Mircea Geoană „România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens“

25 Jun 2022 467

Emblema de Onoare a Armatei României pentru sportivul paralimpic Theodor Matican. Date despre sportiv

22 Jun 2022 384

Ministrul Vasile Dîncu „Oamenii pot merge liniștiți la mare vara aceasta. Nu există pericolul ca România să fie atacată“

22 Jun 2022 995

MApN Ministrul Vasile Dîncu, prezent la inaugurarea monumentului dedicat soldaților români căzuți pe în Italia, în timpul Primului Război Mondial

20 Jun 2022 462

Vasile Dîncu „Este necesar un nou fundament pentru postura NATO de descurajare şi apărare pe flancul estic“

16 Jun 2022 295

Vasile Dîncu, întrevedere cu ministrul francez al forțelor armate la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

15 Jun 2022 433

Miniștrii apărării din statele membre ale NATO se întâlnesc la Bruxelles. Ce va discuta Vasile Dîncu cu omologii săi

15 Jun 2022 379

Oportunitate de confirmare a sprijinului României acordat poporului ucrainean, discutată la sediul MApN

14 Jun 2022 441

Anunțul Ministrului Apărării Naţionale „Trăim vremuri dificile. Trebuie să acţionăm repede”

14 Jun 2022 745

MApN Bac suplimentar, instalat de urgență la punctul de trecere a Dunării dintre Isaccea și Orlovka

10 Jun 2022 586

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu „Locul Republicii Moldova este în marea familie europeană“ (VIDEO)

08 Jun 2022 414

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, întrevedere cu omologul belgian. Ce subiecte au fost discutate

07 Jun 2022 492

Ministrul apărării din Republica Moldova, în vizită oficială în România

07 Jun 2022 435