Județul Constanța Ministrul apărării germane, Christine Lambrecht, în vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)



Ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht se află miercuri, 2 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, alături de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.
 
În prezent, detașamentul german dislocat în România este format din aproximativ 75 de militari și șase aeronave Eurofighter Typhoon, care execută, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.
 
Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului 2021 alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii.
Totodată, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, misiunile de poliție aeriană desfășurate.
 

„Doamna ministru, vă urez bun venit în România. Contribuția Germaniei la asigurarea siguranței României este importantă. Anul 2022 este un an special pentru țările noastre în contextul în care marcăm 30 de ani de la tratatul prietenei dintre România și Germania”, spune Vasile Dîncu.




 

El a adăugat că pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea Rusiei. 

 

Atacul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să înceteze. Am fost recent alături de primul ministru.

Vă mărturisesc că am fost profund impresionat de copiii și femeile care s-au refugiat în țara noastră.

Speranțele se pun în noi. Salut pe această cale mobilizarea generală a societății civile.



Am văzut o extraordinară mobilizare a statelor NATO Klaus Iohannis a anunțat ieri că sustine aderarea Ucrainei la UE.

Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea. Pericolul este aici la granița țării noastre. Trebuie intensificat efortul Europei de a avea independentă energetică”, potrivit ministrului Vasile Dîncu.

 



 

„Ieri au sosit și primele trupe franceze. Prezența celor 6 avioane euro fighter ale Germaniei reprezintă o dovadă de solidaritate. Rusia a subestimat unitatea și determinarea noastră. În încheiere aș vrea să transmit militarilor germani că sunt bine veniți aici și că apreciem eforturile lor”, a concluzionat ministrul Dîncu. 


„Mulțumesc, stimate coleg, pentru ospitalitate, ne simțim foarte bine primiti.

Anul trecut l-am întâlnit pe președintele Klaus Iohannis. (...) Suntem determinați. Putin nu a contat pe acest lucru când a început să își realizeze „fanteziile” de răspândire. Putin a fost surprins (...) și face pași inapoi. Trebuie să spunem cât de curajosi sunt ucrainenii.  

Iată că trăim vremuri grele. Sunt evoluții pe care am crezut ca le putem împiedica. Au fost încălcate promisiuni și au fost spuse minciuni.

Trebuie să sprijinim Ucraina. Germania și-a schimbat poziția.

A hotărât sa livreze arme Ucrainei. Soldații se afla aici la granița externa a NATO, iar aceștia se află aici pentru pace” 

Este o onoare să mă aflu aici anul acesta, când sărbătorim 30 de ani de prietenie. 

Ne aflăm în vremuri grele (...) misiunea noastră a fost din scurt. Iată cât de bine suntem pregătiți. Nu vom ceda niciun milimetru din alianța noastră.

Putin este un dictator brutal.

Avem foarte multe de făcut. În ceea ce priveste ajutoarele umanitare, vom ajuta refugiații care fug din calea razboiului”, a declarat Christine Lambrecht.


Ministrul german a reiterat că Germania are o răspunedere în cadrul NATO.

„Germania e a doua cea mai numeroasă armată din Europa. Vom lua în considerare toate posibilitățile și dacă vom extinde această prezență. S-a luat recent decizia de a creste aportul financiar pentru armată", a spus aceasta. 

 

„Prezența și încercările repetate de a pătrunde în Odessa aduc Rusia foarte aproape de granița NATO. Aceasta reprezintă o amenințare asupra securității României. Prezența și activarea forței de răspuns a NATO consolidează aspectul defensiv. Sigur că este o amenințare și nu e una directă. Suntem într-o stare de vigilență. Populația nu trebuie să intre în panică. Putin vrea să refacă URSS",a declarat ministrul Vasile Dîncu. 

 

„Investițiile și modul în care s-a modernizat armata germană ne este model", a adăugat Vasile Dîncu.




 

„Bineînțeles că privim cu multă atenție și îngrijorare la amenințările nucleare ruse. Cred că este important sa ne păstrăm calmul pentru a evita o escaladare a situației", a transmis Christine Lambrecht.

 

„Mă adresez direct domnului - Putin să înceteze cu astfel de amenințări și să își retragă trupele”, a declarat ministrul german al apărării.




foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vasile Dîncu, ales preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

07 Mar 2023 942

Procesul militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma și muniția de război a început cu o amânare!

03 Nov 2022 2346

Ministrul Apărării Naționale, în vizită oficială în Republica Georgia

17 Oct 2022 985

Dîncu, despre războiul brutal al Rusiei asupra Ucrainei Regiunea Mării Negre a devenit o zonă de maximă atenţie pentru NATO

12 Oct 2022 1053

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO. Agenda evenimentului

12 Oct 2022 1089

Vasile Dîncu, despre pensiile militare În tot sistemul NATO, în toată Europa, pensiile militare nu sunt pensii de privilegii

08 Oct 2022 1469

Ministrul Apărării Naționale mesaj la începutul anului universitar „Mă adresez celor care reprezintă viitorul Armatei României. Misiunea voastră este grea, dar nobilă“

03 Oct 2022 1043

Ministrul apărării naționale a adus un omagiu victimelor Holocaustului

16 Sep 2022 1221

Ministrul Apărării Naționale a participat la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

09 Sep 2022 1194

Vasile Dîncu, la deschiderea anului școlar 2022-2023 „Tinerii de astăzi vor fi militarii de mâine, capabili să ia decizii“

05 Sep 2022 1085

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 1131

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 1445

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 1192

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 1225

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 1187