Județul Ialomița Muniție rămasă neexplodată descoperită la Sudiți


• Un localnic din comuna ialomițeană a găsit în grădina proprie un proiectil de artilerie exploziv.

O persoană din comuna ialomițeană Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 milimetri, în grădina din propria gospodărie.

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, aceasta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic. Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița.

             
Reprezentanții ISU ialomița le recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu ” al judeţului Ialomița la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

- să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
- să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
- să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
 - să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
- să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Sursa foto: ISU „Barbu Catargiu“ Ialomița

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.