Județul Tulcea Proiect pentru protejarea și valorificarea Parcului Național Munții Măcinului

  • Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică din Parcul Național Munții Măcinului 

Prefectul Județului Tulcea Marcel Ivanov și subprefect Carmen Caloianu au răspuns invitației Romsilva Administrația Parcului Național Munții Măcinului R.A. de a participa, astăzi, la conferința de lansare a proiectului „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor”.

În cadrul evenimentului prefectul Județului Tulcea, Marcel Ivanov a menționat responsabilitatea pe care o implică bogățiile naturale cu care a fost înzestrat județul Tulcea.

„Am fost înzestrați cu bogății naturale rare, precum Delta Dunării și Parcul Național Munții Măcinului, care ne obligă să dăm dovadă de foarte multă responsabilitate și implicare. Nu poate decât să ne bucure inițiativa echipei Romsilva Parcul Național Munții Măcinului și să ne facă să apreciem acest proiect, venit atât în sprijinul administrației parcului, care trebuie să găsească soluții pentru inițiative sustenabile a zonei cât și în sprijinul turistului. Acesta trebuie să găsească în rezervație trasee sigure, marcate, vizibile și nu în ultimul rând informațiile necesare cu privire la această bogăție. Este foarte important ca și comunitatea locală să cunoască valoarea bogăției de la ei din zonă și să susțină demersurile autorităților pentru protejarea și valorificarea corectă a Parcului. Succes și implementare ușoară vă dorim!” - a declarat prefectul Marcel Ivanov. 


Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminarea siturilor poluate istoric - Obiectiv specific - 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.

Valoarea proiectului este de 14.517.111,87 lei, din care 12.339.545,14 lei valoare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională și 2.177.566,73 lei din bugetul național.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică din Parcul Național Munții Măcinului și informarea / conștientizarea factorilor interesați și dezvoltarea capacității Administrației Parcului Național Munții Măcinului.

Sursa foto: Prefectura Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 412

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 464

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 396

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 354

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 448

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 341

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 609

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 318

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 365

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 371

Grupul consilierilor locali PSD au înregistrat proiectului „Protocol pentru Viitor. Intership plătit pentru tinerii din Constanţa” !

22 Apr 2024 421

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 838

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 304

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 425

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 387