Klaus Iohannis anunţă decorarea Muzeului Naţional Cotroceni, la 30 de ani de la înfiinţare

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 10 iulie 2021, un mesaj cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înființarea Muzeului Național Cotroceni.
Mesajul a fost prezentat de către George-Vladimir Duhan, Consilier Prezidențial, Secretariatul General, în cadrul vernisajului expoziției „A fost odată la Cotroceni”.
 
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
 

„Mă bucur să salut aniversarea Muzeului Național Cotroceni, care împlinește astăzi 30 de ani de la înființare. Data de 10 iulie marchează un reper luminos în viața instituției pe care o serviți cu abnegație și profesionalism!

Datorită celor care au trudit la înființarea sa, precum și tuturor celor care au dat viață vechilor ziduri cantacuzine, Muzeul Național Cotroceni este astăzi o instituție importantă și reprezentativă a sistemului muzeal național.

În cei 30 de ani de existență, Muzeul Național Cotroceni s-a impus în mediul cultural şi social românesc ca o instituţie modernă, care tinde, prin organizare şi prin proiectele sale culturale, să se sincronizeze cu noile tendinţe din muzeologia contemporană.

În toți acești ani, Palatul de pe dealul Cotrocenilor a întâmpinat un public din ce în ce mai larg. De la adulți la copii, de la vizitatori români la cei veniți din străinătate, cu toții v-au trecut pragul cu dorința de a cunoaște istoria și patrimoniul vechiului târg al Bucureștilor, drumul greu, dar și fascinant pe care l-a parcurs cetatea de scaun a Țării Românești spre Capitala României reîntregite!

Am urmărit cu satisfacție cum Muzeul Național Cotroceni a desfășurat în ultimii ani programe și proiecte culturale dedicate tinerilor, care au luminat și au repoziţionat instituţia dumneavoastră ca una dintre cele mai active în spaţiul cultural bucureştean. Mă bucur că am fost alături de dumneavoastră în acești ultimi ani și am putut organiza împreună cu Administrația Prezidențială nenumărate evenimente în care cultura și educația s-au aflat în centrul preocupărilor noastre”, transmite Klaus Iohannis.


Președintele a decis decorarea Muzeului Naţional Cotroceni cu Ordinul „Meritul Cultural", Categoria F - Promovarea culturii, în grad de Cavaler, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înfiinţare.

„Vă felicit pentru tot ceea ce ați realizat până acum și, în semn de recunoaștere și apreciere a întregii activități, am decis decorarea Muzeului Național Cotroceni cu Ordinul „Meritul Cultural”, Categoria F (Promovarea culturii), în grad de Cavaler, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţare.
Vă doresc mult succes în îndeplinirea proiectelor dumneavoastră și în continuarea misiunii pe care v-ați asumat-o, aceea de a promova cultura și de a valorifica patrimoniul cultural național!

Sunt convins că Muzeul Național Cotroceni va continua să fie pentru publicul larg, precum și pentru cel de specialitate, unul dintre cele mai iubite și prestigioase muzee naționale.La mulți ani”, a adăugat președintele.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a semnat decretul. Intră în vigoare de la 1 iulie! Vizați, operatorii economici

17 May 2022 1302

Klaus Iohannis, întrevedere cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola

18 Feb 2022 913

Procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, eliberat din funcție. Decret semnat de președintele Iohannis

16 Feb 2022 1429

LIVE Președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prezenți la Baza Militară Mihail Kogălniceanu- „Este important să avem un flanc estic puternic“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2022 2682

Decret de decorare, semnat de președintele Klaus Iohannis

31 Jan 2022 922

UPDATE. Evenimentul a fost anulat Klaus Iohannis participă la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova

27 Aug 2021 1274

Klaus Iohannis, despre dezvoltarea și modernizarea României

28 May 2021 1090

Klaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

26 Apr 2021 1214

Klaus Iohannis, conferință de presă la Palatul Cotroceni

02 Sep 2020 1062

Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Jan 2020 2120

Decrete semnate de Kalus Iohannis. Noi legi promulgate de preşedinte

22 Jul 2019 1714

Klaus Iohannis, cenzurat. Pasaje ample din carte au fost eliminate

21 Nov 2016 1540

Emoţii pentru preşedintele Klaus IohannisProcesul de incompatibilitate se încheie astăzi

21 Jan 2015 1567

Noi documente aşteptate la Înalta Curte în cazul incompatibilităţii lui Iohannis

10 Oct 2014 1849

Litoral TV Eroare de susținere

02 Sep 2014 1927