Actualitate

Klaus Iohannis „Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune“ (video)

  • Președintele României,  Klaus Iohannis, a susținut joi, 23 iulie a.c., la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, o declarație de presă după participarea la ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) și la desfășurarea etapei finale a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN).

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua!

În primul rând, dați-mi voie să spun felicitări tuturor militarilor care au fost implicați în organizarea și punerea în practică a acestui exercițiu, un exercițiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune.

A fost un exercițiu impresionant și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuși, impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuție lucrurile funcționează foarte bine.

Sunt foarte mulțumit și încă o dată felicitări tuturor!

Vreau să menționez că a fost un moment special acela când am înmânat drapelul noii unități cu statut NATO, Comandament de Corp Multinațional de Sud-Est. Este o unitate nouă și, după cum știm, o unitate militară prinde viață în momentul în care primește drapelul. Acest lucru s-a întâmplat astăzi, aici, în poligonul de la Cincu.

Această unitate a fost propusă de noi în 2018. Ideea a fost agreată imediat de toți ceilalți aliați și iată că, după puțin timp deja, această unitate va funcționa în România.

Acest exercițiu de astăzi și predarea drapelului unității NATO dovedesc că pentru România este, sigur, important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar, în același timp și cu aceeași valență, este important să oferim securitate aliaților și partenerilor noștri.

Felicitări și unității NATO și mult succes pe viitor!Vă mulțumesc!

Citește și: Adaptate actualului context pandemic MApN. Ceremonie de înființare a Corpului Multinational Sud-Est și desfășurarea Exercițiului cu termen scurt de notificare

Sursa video: Youtube/ Administrația Prezidențială 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă, în contextul alegerilor locale

23 Sep 2020 518

CCR Modificările aduse Legii concurenţei sunt constituționale

23 Sep 2020 434

Ce decret a semnat azi, președintele României, Klaus Iohannis

23 Sep 2020 623

CCR discută preluarea de către comunele Cetalchioi și Crișan a unor terenuri ABADL

23 Sep 2020 477

Decrete semnate de Klaus Iohannis Drapelul de luptă, acordat Colegiului Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza"

21 Sep 2020 473

Decrete semnate Ce legi a promulgat președintele Klaus Iohannis

18 Sep 2020 407

Klaus Iohannis „Am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante“

16 Sep 2020 1585

Iohannis cere reexaminarea legii privind Ziua Tratatului de la Trianon

15 Sep 2020 500

Decrete semnate, azi, de președintele României

14 Sep 2020 551

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul începerii anului școlar preuniversitar „Am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă“ (video)

14 Sep 2020 392

Decrete semnate de Klaus Iohannis. 12 ambasadori ai României, rechemați în țară

11 Sep 2020 484

Decrete semnate de Președintele României, Klaus Iohannis

10 Sep 2020 513

LIVE VIDEO. Declarații de presă, susținute de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni „Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară “

09 Sep 2020 614

Decret semnat, azi, de președintele României

09 Sep 2020 604

Decrete semnate, azi, de președintele României

08 Sep 2020 718