Klaus Iohannis, de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii „Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei”

  • Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat joi la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței.

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat joi la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței.

Premierul Florin Cîţu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Felicitări cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei unei mari naţiuni, unui partener strategic şi tuturor prietenilor mei americani. Un 4 Iulie fericit!", se arată în mesajul prim-ministrului postat pe contul de Facebook al Guvernului României.

Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel

Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi SUA la cel mai înalt nivel prin fructificarea oportunităţilor ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitate energetică, recuperarea economică sustenabilă.

Totodată, consolidarea rezilienţei şi întărirea relaţiilor transatlantice. Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securităţii şi importanţa creşterii prezenţei militare a SUA în ţara noastră, Guvernul României vizează încurajarea şi stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară. , a spus premierul Florin Cîţu.

“Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis declara joi, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că România este un promotor al unei relaţii transatlantice solide.

“România este şi va rămâne puternic ancorată în comunitatea de valori democratice, un promotor al unei relaţii transatlantice solide.

Vom continua să susţinem o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă, precum şi cooperarea sinergică şi complementară dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Am convingerea profundă că relaţiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului. Un parteneriat transatlantic revitalizat va influenţa pozitiv modul în care sistemul internaţional se va adapta la contextul actual, prin raportare la valorile democratice împărtăşite”, a spus atunci preşedintele României.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis „În 1859, românii au ales să-și construiască viitorul în acord cu valorile și principiile europene“ (VIDEO)

24 Jan 2022 393

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis pentru contribuția adusă la promovarea imaginii Armatei României

24 Jan 2022 475

Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre, pe ordinea de zi a CSAT

21 Jan 2022 421

Fost ministru al Justiției Preşedintele Iohannis ar trebui să convoace de urgenţă CSAT ca să se discute situaţia de pe flancul estic al NATO

20 Jan 2022 493

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi magistraţi

20 Jan 2022 457

Cum a reacționat Klaus Iohannis după ce Franța s-a arătat gata să trimită trupe în România în cadrul misiunilor NATO

20 Jan 2022 1192

Decrete de decorare, semnate de președintele Klaus Iohannis. Distincțiile oferite

19 Jan 2022 447

Reacția lui Iohannis după ce premierul a cerut să-i fie analizată teza de doctorat

18 Jan 2022 568

Klaus Iohannis a numit un nou ambasador extraordinar la NATO

17 Jan 2022 606

Klaus Iohannis a fost înștiințat despre situația din Zona Peninsulară a Constanței

17 Jan 2022 3984

Președintele României, Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale „15 ianuarie este expresia cinstirii peste ani a poetului nostru național, Mihai Eminescu“

15 Jan 2022 517

Ziua lecturii, o nouă zi națională în România. Ce alte decrete a mai semnat Klaus Iohannis

14 Jan 2022 566

Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta spectacolului”, Teatrului de Stat Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Jan 2022 631

Klaus Iohannis Legea privind declararea primei zile de duminică din iunie ca Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, promulgată. Alte decrete semnate

13 Jan 2022 2714

O nouă disciplină în școli! Cum se va numi și de când va fi introdusă în programă

12 Jan 2022 891