Klaus Iohannis „Îmi doresc foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă şi ca acest guvern eşuat să pice"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că după ce moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament trebuie un guvern de tranziţie care să pregătească alegerile şi bugetul pe anul viitor, el subliniind că aşteaptă "implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie".

"Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie", a afirmat Iohannis, citează agerpres.ro.

Şeful statului a spus că aşteaptă implicare totală din partea PNL pentru această perioadă de tranziţie.

"Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar - eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie", a adăugat Klaus Iohannis, prezent la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est.

El a spus că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă.

"Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: pregătiţi-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult - şi o spun public pentru ca tot românul să înţeleagă -  îmi doresc foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă şi ca acest guvern eşuat să pice", a precizat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că România trebuie restartată.

"Resetarea, restartarea, refacerea României, modernizarea României, europenizarea României sau, cum spunem în sloganul meu, drumul spre România normală se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare. Să fie clar: atunci, prin votul românilor, va începe normalizarea României şi pentru asta, dragii mei, este nevoie de foarte multă implicare din partea voastră, de foarte multă anduranţă şi, în final, vă propun ca împreună să câştigăm toate aceste alegeri", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a spus că pentru Moldova România normală este România în care există autostradă sau două care leagă Moldova de restul ţării.

"România normală este România în care statul funcţionează pentru cetăţean, nu ca acum, când se aşteaptă ca cetăţeanul să funcţioneze pentru PSD. România normală este România în care în fruntea instituţiilor ajung oameni pe merit, pe competenţe, nu pe pile şi cunoştinţe din Republica PSD", a mai spus Klaus Iohannis.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul Cîțu a fost demis. Au votat peste 280 de parlamentari moțiunea de cenzură

05 Oct 2021 4612

LIVE VIDEO Azi se decide soarta Guvernului. Cum se apără Cîțu

05 Oct 2021 2024

PSD renunță la moțiunea de cenzură. Ce spune liderul deputaților, Alfred Simonis

31 Aug 2020 3404

Azi este ședință de Guvern. Ce se discută. Tot astăzi Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură

31 Aug 2020 1617

Marcel Ciolacu- „Moțiunea de cenzură va fi votată luni, 31 august“

26 Aug 2020 3563

Președintele Iohannis, declarații după moțiunea de cenzură „Primul pas pentru alegerile anticipate a fost făcut”

05 Feb 2020 2266

UPDATE A trecut moțiunea! Guvernul Orban este demis

05 Feb 2020 2853

UPDATEA început votul moțiunii de cenzură

05 Feb 2020 1934

Moțiunea de cenzură a PSD va fi citită luni

30 Jan 2020 2053

Este nevoie de un guvern urgent care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie. Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii!

11 Oct 2019 1835

Moţiunea de cenzură a trecut. Consultări la Cotroceni pentru desemnarea premierului. Orele stabilite. Câţi oameni vor fi în fiecare delegaţie

11 Oct 2019 1987

Partidul Tineretului Social Democrat se dezice de preşedintele Gabriel Petrea

10 Oct 2019 1866

Iohannis - „Astăzi a câștigat România!” Guvernul Viorica Dăncilă a picat! Moţiunea de cenzură a trecut

10 Oct 2019 2495

Care sunt forţele politice implicate Astăzi se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

10 Oct 2019 2280

Premieul Viorica Dăncilă PSD va intra în sală, dar nu va vota

09 Oct 2019 1523