Klaus Iohannis, întrevedere cu preşedintele Turciei. Ce au discutat cei doi lideri de stat

Imagine de la eveniment, foto: Twitter/ Klaus Iohannis  Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 30 iunie 2022, o întrevedere cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid.

În cadrul discuțiilor, Președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de Președinți România-Polonia-Turcia.

Președintele României și Președintele Turciei au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate.

Președintele Turciei a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat situația din Ucraina, precum și perspectivele de evoluție ale războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, context în care Președintele României a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv în urma vizitei efectuate la data de 16 iunie la Kiev, iar Președintele Turciei a informat cu privire la rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde.

Un alt subiect important a fost tranzitul cerealelor din Ucraina, Președintele Klaus Iohannis prezentând eforturile depuse de țara noastră pentru creșterea capacității de tranzit prin România.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat pe tema acordării unui ajutor umanitar Franței

11 Aug 2022 469

Distincție oferită de președintele României consulului onorific al României în Republica Islanda

11 Aug 2022 313

Decret de numire al unui ambasador, semnat de președintele Klaus Iohannis

09 Aug 2022 483

Iohannis, la 105 ani de la Bătălia de la Mărășești „Jertfa înaintașilor noștri- temelia României întregite, democratice și europene“

06 Aug 2022 475

Generalul SPP Costin Nedelea, trecut în rezervă. Klaus Iohannis a semnat decretul

05 Aug 2022 586

Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale Dorinei Dimofte, chestor principal de poliție din MAI

04 Aug 2022 657

Farul Constanța Romario Benzar - „Mă bucur că am revenit, este un proiect minunat“ (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 942

Klaus Iohannis „Stigmatizarea și discriminarea minorităților trebuie dur sancționate de către fiecare dintre noi”

02 Aug 2022 415

UPDATE Ce spune Carnig Manuchian? Unul dintre revoluționarii căruia i s-a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989" este din Constanța!(DOCUMENTE)

01 Aug 2022 2218

„Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant” Cine sunt cei pentru care Klaus Iohannis a decis retragerea titlului de Luptător cu rol determinant (DOCUMENT)

01 Aug 2022 790

Premierul Nicolae Ciucă, la „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România

31 Jul 2022 495

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu (GALERIE FOTO)

29 Jul 2022 556

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială în România. A fost primită de președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

29 Jul 2022 479

Decret pentru rechemarea Ambasadorului României din Regatul Arabiei Saudite

29 Jul 2022 628

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială în România

29 Jul 2022 454