Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Eroilor

  • Klaus Iohannis: „Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei, lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare”. 
Președintele Klaus Iohannis a participat, astăzi, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Eroilor, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I.

Iată mesjaul complet:

„Suntem astăzi, împreună, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor noștri, odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului, un moment cu profunde semnificații spirituale.

Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru libertate, dreptate și democrație.

Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României.

Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei, lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare. Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință în idealurile naționale, de tărie și patriotism.

Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.

Avem astăzi o Armată modernă, capabilă să își îndeplinească misiunile conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, alături de aliații noștri din cadrul NATO și împreună cu statele europene, pentru implementarea Politicii de Securitate și Apărare Comune a Uniunii.

România este în prezent un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat și un partener credibil și puternic în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în relația cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.


Aducem astăzi un omagiu și militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum și în misiunile derulate sub egida organizațiilor internaționale la care România este parte. Ei au luptat pentru a apăra interesele ţării noastre, demonstrând fermitatea angajamentelor României față de aliații şi partenerii săi externi şi faţă de valorile democraţiei.

Lecția de devotament, altruism, patriotism și spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc trebuie să ne inspire pe toți, să ne apropie mai mult de valorile pe care este clădită România modernă: unitate, democrație, prosperitate și solidaritate.


Ne exprimăm, totodată, adânca recunoștință și prețuire față de personalul medical care și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de COVID-19, îndeplinindu-și profesia cu devotament față de români.

Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme.

Recunoștință veșnică eroilor noștri! Dumnezeu să îi odihnească în pace!”


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, vizită de stat în Republica Estonia

16 Jun 2021 218

General de brigadă din Serviciul de Protecție şi Pază, înaintat în grad, la trecerea în rezervă. Despre cine este vorba

15 Jun 2021 402

Decrete semnate de președinte Procurori și judecători, eliberați din funcție

15 Jun 2021 394

Klaus Iohannis efectuează, astăzi și mâine, o vizită de stat în Estonia

15 Jun 2021 325

Klaus Iohannis, în urma participării la Summitul NATO „Am stabilit direcțiile pentru următorul deceniu“

14 Jun 2021 474

Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul NATO de la Bruxelles

14 Jun 2021 325

Președintele Klaus Iohannis, la ceas aniversar

13 Jun 2021 545

Decrete semnate Ce legi a promulgat Iohannis. Una dintre ele vizează sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului

11 Jun 2021 444

Preşedintele Israelului continuă vizita de stat în România

09 Jun 2021 322

VIDEO Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, vizită în România

08 Jun 2021 2105

Ce legi a promulgat președintele Iohannis. Una dintre ele vizează venitul minim garantat

07 Jun 2021 536

Iohannis, mesaj de Ziua Mediului „Avem o ţară foarte frumoasă, dar în nenumărate locuri plină de deşeuri“

05 Jun 2021 746

Decrete semnate Ce legi a promulgat Iohannis. Una dintre ele vizează sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță

04 Jun 2021 426

Decrete semnate de președinte Klaus Iohannis a numit un membru în Consiliul de Administraţie al CNAS

02 Jun 2021 462

Klaus Iohannis, la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei”

01 Jun 2021 412