Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 30 mai 2021, un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Dragi români de pretutindeni, din țară și din străinătate,

Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei.

Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară.

În timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă.

Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie.

La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, a transmis președintele României.


Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, Administrația Prezidențială, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAP) și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, vă invită la cea de-a V-a ediție a Festivalului culturii românilor de pretutindeni „Aici-Acolo”, care se desfășoară online, în perioada 28-30 mai 2021, pe pagina de Facebook a Festivalului: 

https://www.facebook.com/festivalulaiciacolo/

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

30 mai - Ziua Românilor de Pretutindeni

30 May 2021 637

1 Decembrie, ziua în care România s-a făcut „Mare“

01 Dec 2020 897

Mesajul ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

31 May 2020 789

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

31 May 2020 1046

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

30 Nov 2014 928

Comunicat de presa - Senatul României - Comisia românilor de pretutindeni - 1 septembrie 2014

01 Sep 2014 780

Vezi mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Limbii Române

31 Aug 2013 1607