Klaus Iohannis, mesaj pentru președintele Germaniei „Context de securitate cu impact negativ la nivel european și euroatlantic! Să acționăm solidar”
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul realegerii în funcție.

 

„Realegerea dumneavoastră este expresia încrederii societății germane că veți continua să reprezentați, ca și până acum, un pol de echilibru, dedicat valorilor europene și euroatlantice, care sunt esențiale în perioada dificilă pe care o traversăm.

Soliditatea relațiilor excelente dintre țările noastre, care au caracter strategic, s-a consolidat în ultimii ani. Acestea sunt potențate de dialogul politic bilateral frecvent și substanțial, de relațiile economice puternice și de puntea trainică de legătură dintre țările noastre reprezentată de comunitatea românească din Germania și de minoritatea germană din România.


Președintele Iohannis a mai precizat în cadrul mesajului transmis că anul acesta marcăm cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.
 

Anul acesta marcăm cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. Este un moment propice pentru a conferi un nou impuls dialogului politic și sectorial bilateral și o vizibilitate crescută relației româno-germane.


De asemenea, preşedintele Iohannis face referire şi la actualul context de securitate.
 

În contextul actual de securitate, cu impact negativ la nivel european și euroatlantic, este important să acționăm solidar, prin întărirea securității aliate și, totodată, prin sprijinirea eforturilor diplomatice susținute în direcția dezescaladării situației.

 

Dincolo de aceste provocări, este important să continuăm să promovăm o abordare bazată de unitate și convergență, la nivel comunitar, pentru a reuși să consolidăm proiectul european. Am convingerea că România și Germania pot contribui împreună, de o manieră substanțială, la acest demers.”, se arată în mesajul Președintelui României.
Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, întrevedere cu preşedintele Turciei. Ce au discutat cei doi lideri de stat

30 Jun 2022 177

Concluziile participării preşedintelui Klaus Iohannis la Summitul NATO de la Madrid (VIDEO)

30 Jun 2022 186

Klaus Iohannis România, prima ţară din Europa unde se va implementa noua tehnologie americană de reactoare modulare mici

29 Jun 2022 1353

Summit NATO la Madrid Prezenţa suplimentară americană în România. Anunțul președintelui SUA (VIDEO)

29 Jun 2022 382

Iohannis trimite la CCR legea privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială

29 Jun 2022 420

Klaus Iohannis, declarații înaintea de deschiderea summit-ului NATO din Madrid

29 Jun 2022 394

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 345

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, trecut în rezervă. Ce alte decrete a mai semnat Klaus Iohannis

27 Jun 2022 437

Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătură cu o lege. Vizați, câinii fără stăpân

27 Jun 2022 611

Iohannis „Astăzi, privim cu mândrie la Drapelul Național”

26 Jun 2022 364

Ludovic Orban Intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept

25 Jun 2022 443

Klaus Iohannis Viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest, discutat la Bruxelles

25 Jun 2022 356

David Popovici, decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

24 Jun 2022 438

Președintele Klaus Iohannis, despre compensarea prețului carburanților „Premierul m-a asigurat că aceasta suma poate fi suportată de bugetul naţional“ (VIDEO)

23 Jun 2022 665

Mesajul postat de Klaus Iohannis pe pagina de socializare după ce David Popovici a câștigat medalia de aur

22 Jun 2022 479