Klaus Iohannis o va primi pe Kamala Harris la Palatul Cotroceni, vineri. Despre ce va discuta cu vicepreședintele SUA

Vicepreședintele SUA, foto: Facebook/ Kamala Harris
Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi vineri, 11 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pentru consultări politice pe Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, care se va afla în vizită oficială în România.


Prezența Vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară, informează Administrația Prezidențială. 


Întrevederea Președintelui României cu Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii se înscrie în cadrul eforturilor aliate și transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situației de securitate, în special la Marea Neagră, cu impact asupra securității euroatlantice, și vine în continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliați (din 11, 18 și 28 februarie), la care a participat Președintele României și care au avut loc la inițiativa Președintelui Statelor Unite, Joseph R. Biden.


În acest context, Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.


Vizita Vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul împlinirii în acest an a douăzeci și cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral – moment aniversar relevant pentru a stimula aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic, pe toate dimensiunile sale.


De asemenea, întrevederea dintre Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea atașamentului comun pentru consolidarea relației transatlantice și promovarea valorilor și rezilienței democratice.


Sursa foto: Facebook/ Kamala Harris

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, la petrecerea de Crăciun organizată de Vicepreședinta SUA, Kamala Harris

29 Dec 2023 652

Rusia a interzis intrarea lui Mark Zuckerberg pe teritoriu său. Ce alte personalități sunt vizate

21 Apr 2022 1531

Klaus Iohannis „Pot să subliniez că nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune“ (VIDEO)

11 Mar 2022 1459

Președintele Klaus Iohannis NATO va acţiona fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv, evident, a României (VIDEO)

11 Mar 2022 1645

Kamala Harris, mulțumiri pentru poporul român „Vă mulțumesc în numele SUA. România a fost extraordinară în generozitate și curaj pentru refugiații ucraineni“ (VIDEO)

11 Mar 2022 1413

Kamala Harris a aterizat pe Aeroportul Otopeni (VIDEO)

11 Mar 2022 2155

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, ajunge astăzi la București. Întrevedere cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă

11 Mar 2022 1105

Kamala Harris vizitează România săptămâna viitoare

05 Mar 2022 2606

Vicepreședintele SUA Kamala Harris ar putea veni în România și Polonia

04 Mar 2022 1191

Convorbire telefonică a premierului Nicolae Ciucă cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris

01 Mar 2022 1224

Kamala Harris NATO se va întări în Europa de Est dacă Rusia va ataca Ucraina

19 Feb 2022 1587

Klaus Iohannis mesaj de felicitare pentru președintele SUA

20 Jan 2021 1692