Actualitate

Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

Forțele Navale Române au organizat, în perioada 5 - 13 aprilie, „Sea Shield 2019“, cel mai mare exercițiu multinațional naval în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an au participat 14 nave militare românești şi șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care au exersat proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.
 
Vineri, 12 aprilie, Klaus Iohannis, președintele României, a fost prezent la Constanța, în dana militară, unde a vizitat o parte din navele participante la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”. Președintele a ajuns la ora programată, prima navă vizitată fiind fregata „Ferdinand“, unde a stat aproape jumătate de oră. Pe navă, echipajul a așteptat aliniat să asculte ce mesaj are să le transmită liderul țării.
 
Klaus Iohannis le-a mulțumit militarilor pentru activitatea foarte bună din cadrul exercițiului militar. „Nava nu dispune chiar de toate utilitățile de care ar fi nevoie, dar reușiți foarte bine să compensați prin capacitatea voastră. Pot să vă spun un lucru foarte simplu: felicitări!“, a punctat președintele României.
 
A urmat vizita pe două nave străine. O navă canadiană a fost prima care a primit vizita șefului statului. Pe puntea fregatei a fost întâmpinat de echipajul din Toronto, unde a transmis un mesaj de solidaritate. În final, a urcat pe fregata olandeză, unde a fost așteptat pe punte, după o scurtă vizita în interiorul navei, de echipaje din mai multe state participante la exercițiul NATO.
 
„Este plăcerea mea să fiu aici, acum, la final, când ați terminat exercițiul Sea Shield 2019, și vreau să spun de la bun început că sunt impresionat de rezultate. Vreau să vă felicit pentru treaba bine făcută. Pentru mine, ca președinte al României, acest exercițiu a fost foarte important pentru că avem Marea Neagră, o mare atât de frumoasă, dar este și o zonă complicată. Cu acest exercițiu cred că ați înțeles complexitatea zonei. Pentru mine și România, este foarte important ca aliații, voi, împreună cu noi, să ne pregătim și să ne cunoaștem. Marea Neagră nu este doar granița de est a NATO. Este o zonă complicată și avem nevoie de NATO. România este membră de 15 ani în NATO și ne-am adaptat. La început, România a primit securitate de la NATO, iar acum sunt în măsură să declar că România este un furnizor de siguranță“, a precizat Klaus Iohannis.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diaspora Iohannis a semnat, în direct, un nou decret privind votul anticipat și votul prin corespondență

23 Jul 2019 310

Klaus Iohannis, candidat la prezindențialele din toamnă 2019

23 Jul 2019 385

Klaus Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant”

22 Jul 2019 328

Decrete semnate de Kalus Iohannis. Noi legi promulgate de preşedinte

22 Jul 2019 347

Decrete semnate de președinte Procurori, eliberați din funcții la Constanța și Tulcea. Trei judecători au fost numiți în funcții

19 Jul 2019 406

Decrete semnate astăzi de președintele României

18 Jul 2019 362

Charlotte Knobloch, comisar responsabil pentru Memoria Holocaustului, decorată prin decret semnat de preşedinte

18 Jul 2019 282

Decrete importante semnate azi de preşedintele României

17 Jul 2019 380

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îi acordă Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

15 Jul 2019 668

Decrete semnate de președintele României, domnul Klaus Iohannis. Un general din MApN trece în rezervă

15 Jul 2019 2465

Liderul PSD, Viorica Dăncilă „Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”

13 Jul 2019 494

Simona Halep, felicitată de președintele Klaus Iohannis după victoria incredibilă din finala turneului de la Wimbledon

13 Jul 2019 675

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale, semnat de președintele Iohannis

12 Jul 2019 521

Fost ministru numit în funcția de ambasador al României în Belgia. Decretul, semnat de președintele Iohannis

12 Jul 2019 606

Decrete semnate de Iohannis Un colonel, judecător militar, s-a pensionat. Un chestor de poliţie şi-a încetat raporturile de serviciu

12 Jul 2019 1954