Actualitate

Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

Forțele Navale Române au organizat, în perioada 5 - 13 aprilie, „Sea Shield 2019“, cel mai mare exercițiu multinațional naval în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an au participat 14 nave militare românești şi șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care au exersat proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.
 
Vineri, 12 aprilie, Klaus Iohannis, președintele României, a fost prezent la Constanța, în dana militară, unde a vizitat o parte din navele participante la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”. Președintele a ajuns la ora programată, prima navă vizitată fiind fregata „Ferdinand“, unde a stat aproape jumătate de oră. Pe navă, echipajul a așteptat aliniat să asculte ce mesaj are să le transmită liderul țării.
 
Klaus Iohannis le-a mulțumit militarilor pentru activitatea foarte bună din cadrul exercițiului militar. „Nava nu dispune chiar de toate utilitățile de care ar fi nevoie, dar reușiți foarte bine să compensați prin capacitatea voastră. Pot să vă spun un lucru foarte simplu: felicitări!“, a punctat președintele României.
 
A urmat vizita pe două nave străine. O navă canadiană a fost prima care a primit vizita șefului statului. Pe puntea fregatei a fost întâmpinat de echipajul din Toronto, unde a transmis un mesaj de solidaritate. În final, a urcat pe fregata olandeză, unde a fost așteptat pe punte, după o scurtă vizita în interiorul navei, de echipaje din mai multe state participante la exercițiul NATO.
 
„Este plăcerea mea să fiu aici, acum, la final, când ați terminat exercițiul Sea Shield 2019, și vreau să spun de la bun început că sunt impresionat de rezultate. Vreau să vă felicit pentru treaba bine făcută. Pentru mine, ca președinte al României, acest exercițiu a fost foarte important pentru că avem Marea Neagră, o mare atât de frumoasă, dar este și o zonă complicată. Cu acest exercițiu cred că ați înțeles complexitatea zonei. Pentru mine și România, este foarte important ca aliații, voi, împreună cu noi, să ne pregătim și să ne cunoaștem. Marea Neagră nu este doar granița de est a NATO. Este o zonă complicată și avem nevoie de NATO. România este membră de 15 ani în NATO și ne-am adaptat. La început, România a primit securitate de la NATO, iar acum sunt în măsură să declar că România este un furnizor de siguranță“, a precizat Klaus Iohannis.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis "Mulţumesc românilor pentru participarea la alegeri. Guvernul PSD trebuie să dispară!” (video)

26 May 2019 598

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora „Nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la vot din cauza unui guvern incompetent”

26 May 2019 453

26 mai. Trei buletine de vot, trei urne. Dar de ce acte avem nevoie pentru a putea vota atât la referendum, cât și la alegerile europarlamentare?

25 May 2019 723

Ce nu ai voie să faci în ziua votului? Infracțiuni electorale prevăzute și sancționate de Codul Penal

25 May 2019 899

Viorica Dăncilă s-a răzgândit - „Nu voi vota la referendum”

24 May 2019 324

Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind statutul funcționarului public parlamentar

24 May 2019 458

Noi legi, promulgate de președinte Ce decrete a semnat Klaus Iohannis

24 May 2019 307

Decrete de decorare, semnate de Klaus Iohannis. Numeroase personalități au primit distincții

23 May 2019 470

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că intenționează să meargă la referendum. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

22 May 2019 268

Președintele Klaus Iohannis „PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul”

22 May 2019 271

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 1395

Președintele Klaus Iohannis a lansat volumul „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Craiova

21 May 2019 330

Klaus Iohannis a solicitat CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

18 May 2019 421

Președintele Klaus Iohannis a amânat evenimentul „Anul omagierii victimelor comunismului”

17 May 2019 248

Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare. Ce distincții a conferit președintele

17 May 2019 309