Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

Forțele Navale Române au organizat, în perioada 5 - 13 aprilie, „Sea Shield 2019“, cel mai mare exercițiu multinațional naval în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an au participat 14 nave militare românești şi șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care au exersat proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.
 
Vineri, 12 aprilie, Klaus Iohannis, președintele României, a fost prezent la Constanța, în dana militară, unde a vizitat o parte din navele participante la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”. Președintele a ajuns la ora programată, prima navă vizitată fiind fregata „Ferdinand“, unde a stat aproape jumătate de oră. Pe navă, echipajul a așteptat aliniat să asculte ce mesaj are să le transmită liderul țării.
 
Klaus Iohannis le-a mulțumit militarilor pentru activitatea foarte bună din cadrul exercițiului militar. „Nava nu dispune chiar de toate utilitățile de care ar fi nevoie, dar reușiți foarte bine să compensați prin capacitatea voastră. Pot să vă spun un lucru foarte simplu: felicitări!“, a punctat președintele României.
 
A urmat vizita pe două nave străine. O navă canadiană a fost prima care a primit vizita șefului statului. Pe puntea fregatei a fost întâmpinat de echipajul din Toronto, unde a transmis un mesaj de solidaritate. În final, a urcat pe fregata olandeză, unde a fost așteptat pe punte, după o scurtă vizita în interiorul navei, de echipaje din mai multe state participante la exercițiul NATO.
 
„Este plăcerea mea să fiu aici, acum, la final, când ați terminat exercițiul Sea Shield 2019, și vreau să spun de la bun început că sunt impresionat de rezultate. Vreau să vă felicit pentru treaba bine făcută. Pentru mine, ca președinte al României, acest exercițiu a fost foarte important pentru că avem Marea Neagră, o mare atât de frumoasă, dar este și o zonă complicată. Cu acest exercițiu cred că ați înțeles complexitatea zonei. Pentru mine și România, este foarte important ca aliații, voi, împreună cu noi, să ne pregătim și să ne cunoaștem. Marea Neagră nu este doar granița de est a NATO. Este o zonă complicată și avem nevoie de NATO. România este membră de 15 ani în NATO și ne-am adaptat. La început, România a primit securitate de la NATO, iar acum sunt în măsură să declar că România este un furnizor de siguranță“, a precizat Klaus Iohannis.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis despre candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO - „Nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați“

21 Mar 2024 392

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 428

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 505

CCR permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere

20 Mar 2024 413

Decretul semnat de Klaus Iohannis Anul 2025 va fi „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

19 Mar 2024 423

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 1698

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 449

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 684

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 735

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 398

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 392

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 427

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 835

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 539

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 469