Klaus Iohannis „România este alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării“

Președintele Klaus Iohannis. Foto: FacebookPreședintele României, Klaus Iohannis a transmis astăzi printr-o declarație de presă că România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării.

„România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării. Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică.

Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate.

Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean.

Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre.

România susține eforturile de reformă și consolidare democratică pe drumul asumat de Chișinău către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene.
Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături!“ - a transmis președintele Klaus Iohannis. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis „Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment special, în care simțim că suntem mai aproape unii de alții“

28 May 2023 427

Klaus Iohannis, de Ziua Eroilor „Cea mai nobilă cale de a le cinsti memoria este de a continua lupta pe care au început-o” (VIDEO)

25 May 2023 441

Președintele Klaus Iohannis „Germania este, de mulți ani, primul partener comercial al României“ (VIDEO)

24 May 2023 503

Președintele Klaus Iohannis „După părerea mea, calendarul inițial al rotativa guvernamentale poate fi respectat“

24 May 2023 583

Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan, oferit preşedintelui Republicii Federale Germania

24 May 2023 424

UPDATE. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier „Germania este de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen“ (VIDEO)

24 May 2023 464

Președintele Klaus Iohannis „S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate“

24 May 2023 572

Legea care face referire la ordinea judecării proceselor în materie civilă, sesizată la Curtea Constituțională

24 May 2023 368

MAEDin Agenda de lucru a MAE de miercuri, 24 mai 2023, vă semnalăm

24 May 2023 245

Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la voucherele de vacanță

22 May 2023 662

Președintele Klaus Iohannis „Implementarea proiectului SMR în parteneriat cu SUA va permite producția de energie curată și va spori securitatea energetică“

20 May 2023 619

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 522

Klaus Iohannis îl primeşte miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Federale Germania

19 May 2023 437

Klaus Iohannis a promulgat o lege despre Rezervaţia Biosferei ''Delta Dunării''

19 May 2023 492

Cine a fost propus șef în Judecătoria Constanța (DOCUMENTE)

17 May 2023 1045