Klaus Iohannis și Ludovic Orban, prezenți mâine la Constanța, la activitățile prilejuite de Ziua Marinei Române

  • Sâmbătă, 15 august, va fi organizată o ceremonie militară și religioasă, în interiorul portului militar, care va începe la ora 9.55, cu întâmpinarea președintelui României.

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Ludovic Orban se vor afla sâmbătă, 15 august, la Constanța.

Cei doi vor lua parte la activitățile desfășurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, în Portul Militar Constanța.

După cum se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române, la Constanța, va fi organizată sâmbătă, 15 august, o ceremonie militară și religioasă, în interiorul portului militar, care va începe la ora 9.55, cu întâmpinarea Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, iar după trecerea în revistă a gărzii de onoare, la ora 10.00, este programat ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, odată cu intonarea imnului de stat și cu executarea a 21 de salve de tun.

În continuare, va fi oficiat serviciul religios, care va fi urmat de alocuțiunea președintelui țării.

După ceremonia din portul militar, marinarii vor prezenta Exercițiul naval întrunit „Forțele Navale Române 2020” (FNR-20), care se va desfășura în acvatoriul portului Constanța și în rada exterioară a acestuia. Exercițiul va debuta cu secvențele de combatere a migrației transfrontaliere realizate de Garda de Coastă, urmate de acțiunile scafandrilor de luptă de distrugere a dispozitivelor de cercetare submarină.

În larg, navele aflate în dispozitivul fix vor respinge atacul aviației inamice cu sistemele de artilerie de la bord. Protagoniștii acestei secvențe sunt fregata „Regina Maria”, fregata „Mărășești”, nava purtătoare de rachete „Lăstunul”, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, iar rolul inamicului va fi jucat de aparatele de zbor ale forțelor navale și aeriene române. Pentru această secvență demonstrativă, vor fi folosite aproximativ 1.200 de unități de muniție.

FNR-20 continuă cu un exercițiu demonstrativ de căutare și atac asupra unui submarin inamic. Conform scenariului, un avion militar de patrulare și cercetare francez (MPA Atlantique) va intercepta un submarin inamic în proximitatea portului Constanța și va transmite coordonatele acestuia unui elicopter Puma Naval, care va lansa o geamandură radio-hidro-acustică și o torpilă antisubmarin.

Demonstrațiile de pe mare se încheie cu defilarea navelor militare. Echipajele navelor participante vor prezenta onorul oficialităților ambarcate la bordul fregatei „Regina Maria” și al navei purtătoare de rachete „Lăstunul”, după care vor defila, în apropierea țărmului, de la Constanța până la Midia, oferind salutul lor publicului care se va afla pe faleza din Constanța sau pe plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari. Defilarea navelor va începe la ora 11.30, de la sud la nord, după care navele vor rămâne ancorate în raionul maritim din zona Cazinoului din Constanța.

 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): presidency.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de lucru la Palatul Cotroceni, programată astăzi. Cine va participa

21 Jan 2021 168

Klaus Iohannis participă la o videoconferință cu membrii Consiliului European pe tema COVID-19

21 Jan 2021 245

Klaus Iohannis mesaj de felicitare pentru președintele SUA

20 Jan 2021 341

Klaus Iohannis vizitează centrele de vaccinare de la Romexpo

19 Jan 2021 411

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

19 Jan 2021 943

VIDEO Klaus Iohannis, alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a ambasadorului Adrian Zuckerman

18 Jan 2021 427

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, decorat de președinte

18 Jan 2021 473

Opiniile părinților legate de redeschiderea școlilor în sistem „semafor”, începând din semestrul II

16 Jan 2021 1280

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis

15 Jan 2021 1002

Decrete semnate Procurori și judecători, eliberați din funcții de Klaus Iohannis

15 Jan 2021 628

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Culturii „Ea este bogăția fiecăruia dintre noi” (video)

15 Jan 2021 408

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează, astăzi, împotriva covid 19 (video)

15 Jan 2021 806

Câteva dintre scenariile posibile Majoritatea școlilor se redeschid pe 8 februarie

14 Jan 2021 1082

Ședință la Cotroceni, despre redeschiderea școlilor

14 Jan 2021 1462

Iohannis dă undă verde pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu, acuzat de DNA de luare de mită

13 Jan 2021 536