Klaus Iohannis trimite în Parlament denunțarea acordului de înfiinţare a Băncii Internaţionale de Investiţii

presedintele klaus iohannis am exprimat increderea ca vom putea conta pe sprijinul frantei pentru deblocarea
  • Este vorba despre denunţarea acordului interguvernamental privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a statutului acesteia, semnate la Moscova la 10 iulie 1970. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 15 iunie 2022, decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a cdenunţării acordului de înfiinţare a Băncii Internaţionale de Investiţii, informează Agerpres. .

Mai exact, este vorba despre denunţarea acordului interguvernamental privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a statutului acesteia, semnate la Moscova la 10 iulie 1970, şi a protocolului de modificare a acordului privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a statutului acesteia, semnate la 10 iulie 1970 la Moscova, deschis spre semnare la 8 mai 2014 la Havana şi semnat de România la 1 iulie 2015 la Moscova.

Totodată, preşedintele a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Teleorman a lui Nicolae Trăistaru, ca urmare a pensionării.

Pe 25 mai, Guvernul a aprobat proiectele de legi privind retragerea României din băncile cu capital rusesc Banca Internaţională de Investiţii şi Banca Internaţională de Colaborare Economică.

„Astăzi, Guvernul a aprobat două proiecte de legi care intră în dezbatere parlamentară în regim de urgenţă privind retragerea României din cele două bănci cu capital rusesc, BII şi BICE. Practic, respectăm angajamentul pe care ni l-am luat, de începere a demersurilor de retragere din aceste două bănci şi suntem în coordonare cu celelalte ţări membre ale celor două instituţii financiare. La ceea ce înseamnă Banca Internaţională de Colaborare Economică ne coordonăm cu Polonia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, iar la ceea ce înseamnă Banca Internaţională de Investiţii ne coordonăm cu Cehia, Slovacia şi Bulgaria", declara ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a decis Orban este desemnat din nou premier

06 Feb 2020 1791

Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Ludovic Orban a fost desemnat în funcţia de premier al României

15 Oct 2019 1899

Iohannis“Este cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace. Găina cu capul tăiat este o ameninţare directă cu moartea”

11 Nov 2014 1697

Iohnnis și-a depus candidatura pentru prezidențiale la BEC

20 Sep 2014 1690