KMG International Rompetrol Rafinare reîncepe livrările de carburanți, inclusiv pe segmentul diesel

  • Lucrările de reparație din rafinăria Petromidia Năvodari, aproape de finalizare


Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a finalizat mare parte din lucrările de revizie a unităților de producție de pe platforma Petromidia și efectuează ultimele verificări tehnice în vederea repornirii activității de producție în condiții de maximă siguranță. Instalațiile tehnologice vor fi repornite etapizat și se preconizează că vor atinge, până la finele lunii octombrie, randamentele optime de funcționare.

Pe fondul incidentului survenit pe data de 2 iulie 2021 în instalația de Hidrofinare Petrol Motorină (HPM), activitățile de producție au fost sistate și a fost dispusă o serie de lucrări pentru refacerea instalațiilor afectate.

„Echipele de specialiști din cadrul companiei, împreună cu cei din Rominserv și susținuți de companii cu expertiză, au reușit, în perioada iulie – septembrie, să verifice, să repare și să testeze activele de producție, toate fiind în linie cu obiectivul de a ne îmbunătăți constant performanțele tehnice și de siguranță în exploatare. Le mulțumim colegilor și partenerilor pentru efectuarea corespunzătoare a acestor operațiuni. Împreună, avem o mare responsabilitate în protejarea angajaților, a comunității și a mediului înconjurător, dar și în aprovizionarea cu produse petroliere a României și a țărilor din regiunea Mării Negre”, a declarat Felix Crudu Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.


Graficul de lucrări a presupus un volum mare de acțiuni, cu număr semnificativ de conducte verificate, remediate sau înlocuite, iar toate celelalte echipamente au fost verificate și remediate, unde a fost necesar. Totodată, cablurile de instrumentație și cele electrice au fost înlocuite, în fiecare instalație au fost verificate toate elementele și echipamentele care țin de siguranța în operare, iar personalul operator al rafinăriei a fost reinstruit și recertificat.Pe parcursul lucrărilor, au fost implicate peste 20 de companii, iar numărul total de oameni care au lucrat pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor a fost de aproximativ 1.000 (angajații Rompetrol Rafinare, Rominserv și specialiști din companiile contractate).
În ceea ce privește instalația de Hidrofinare Petrol Motorină, aceasta a fost izolată tehnologic, finalizarea reconstrucției și repornirea urmând să aibă loc în cursul anului 2022.

Pentru toate lucrările efectuate în această perioadă de nefuncționare a rafinăriei, ulterior incidentului, Rompetrol Rafinare a fost în contact cu autoritățile competente, în vederea repornirii în siguranță și în conformitate cu cerințele legale.
Rompetrol Rafinare este cel mai mare activ al Grupului KMG International în România.

Compania operează cele două rafinării ale Grupului – Petromidia Năvodari și Vega Ploiești (unic producător de bitum și hexan din România) și singura divizie de petrochimie din țară.


Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac cibernetic asupra Rompetrol. Nu au fost afectate datele privind conturile clienților

03 May 2022 688

Ordinea de zi a ședințelor acționarilor Rompetrol Rafinare SA, suplimentată!

23 Apr 2022 538

ANPC Nu există nicio posibilitate de diminuare a stocurilor de carburanți sau de modificare importantă a prețului

24 Mar 2022 651

Cu cine a încheiat Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar contract pentru livrare de combustibil (DOCUMENT)

23 Mar 2022 1858

Atenție șoferi! Cum aflați unde este cel mai mic preț la motorină sau benzină

20 Mar 2022 1091

Fiica uneia dintre victimele din explozia de la Rafinăria Petromidia a dat în judecată compania! Când începe procesul

19 Mar 2022 2405

Atac cibernetic complex asupra Rompetrol. Cum funcționează benzinăriile

15 Mar 2022 1127

Premierul a dispus controale la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul nu va permite niciun derapaj

09 Mar 2022 1074

Radiografia prețurilor la carburanți în municipiul Constanța. Unde este cel mai ieftin

08 Mar 2022 4447

Preţul carburanţilor a depăşit 8 lei pe litru în România

08 Mar 2022 956

Atac cibernetic complex la Rompetrol. Compania a sistat temporar funcționarea site-urilor

07 Mar 2022 1404

Rafinăria Petromidia Năvodari, în oprire tehnologică programată

04 Mar 2022 959

Podul peste Ecluza de la Năvodari a intrat în reabilitare. Traficul, restricționat în zonă (GALERIE FOTO)

21 Feb 2022 1064

UPDATE O persoană a fost rănită după ce o mașină s-a răsturnat în zona localității Corbu

08 Feb 2022 1141

Cu cine a încheiat Consiliul Județean Constanța contract pentru livrare de combustibil (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2297