KMG International și Agerpres lansează proiectul editorial 160 ani de rafinare

Agenția Națională de Presă Agerpres va derula, în perioada 22 noiembrie – 16 decembrie, în parteneriat cu KMG International, proiectul editorial intitulat „160 ani de rafinare”.

Proiectul se desfășoară în contextul în care, anul viitor, în România se împlinesc 160 de ani de când s-a procesat pentru prima dată petrol în rafinăria de la Râfov, de lângă Ploieşti, care a fost şi prima rafinărie din lume, fondată în anul 1857 de fraţii Teodor şi Marin Mehedinţeanu.

Astfel, vor fi difuzate pe fluxul Știri Economice şi pe site-ul public www.agerpres.ro, materiale jurnalistice, știri, interviuri, reportaje și documentare, care vor aborda, printre altele, subiecte privind istoricul rafinării în România, strategiile companiilor petroliere în sectorul de rafinare, problemele de mediu. De asemenea, se vor difuza materiale și despre principalele rafinării din țară.

Despre cum a ajuns Bucureştiul cel dintâi oraş din lume iluminat în întregime cu ţiţei distilat, aflați în primul material din secțiune, care poate fi accesat la linkul: http://www.agerpres.ro/160aniderafinare.                                                                                                                  
De asemenea, în materialele viitoare, precum și în interviul acordat Agerpres de Dan Ovidiu Pintilie, doctor în istoria petrolului, puteți citi despre importanţa sectorului de rafinare în economia ţării din secolul al XX-lea şi despre momentele de cotitură din istorie, în domeniul rafinării.
 
Despre KMG International

Deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinaria Petromidia Năvodari - cea mai mare unitate de profil și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905) și unicul producător de bitum și hexan, divizia de petrochimie - singurul producător de polimeri, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 720 de puncte de alimentare, 6 depozite, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL. Rafinăria Petromidia reprezintă peste 43% din volumul actual de rafinare a României, având o capacitate de procesare de peste 5 milioane tone de materii prime. Alături de rafinăria Petromidia Navodari - cel mai mare exportator de produse petroliere din România, produsele de nișă realizate la Vega Ploiești ajung în țări precum Ungaria, India, Turcia, Germania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Italia și Polonia.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 526

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 504

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1646

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1505

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 683

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 598

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 785

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 729

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 871

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 714

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 666

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3729

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 755

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 719

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4320