KMG International susține Olimpiada Națională de Chimie de la Constanța


KMG International (Rompetrol) este sponsorul principal al celei de-a 53-a ediții a olimpiadei de chimie, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, in perioada 21-25 martie. 350 de elevi din clasele VIII-XII din toată România vor participa la etapa națională a competiției.
 

„Educația de calitate este unul dintre principiile  dezvoltării durabile. Investiția în generațiile viitoare reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea, în ultimii ani, am inițiat proiecte educaționale si oferim programe de internship, burse de performanță. Performanța poate fi încurajată prin competiție corectă, de aceea sprijinim Olimpiada Națională de Chimie, un concurs care pune în valoare pasiunea pentru chimie și gândirea analitică a elevilor și îi aduce mai aproape de domeniul energetic.” Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International.

 
Deschiderea oficială a fazei naționale are loc pe 21 martie, de la ora 18, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța. Reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității „Ovidius” din Constanța, autorităților locale și Rompetrol vor fi prezenți la eveniment. Pe 22 și 23 martie, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori vor veni în vizită la rafinăria Petromidia, unde vor beneficia de un tur ghidat.
 

 „Cea de-a 53-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie va reuni 350 de elevi pasionați de  domeniul fascinant al  chimiei și determinați în a demonstra că sunt cei mai buni. Împreună cu ei, profesorii care i-au îndrumat de-a lungul acestui drum sunt exemple de perseverență și dedicare, fără de care performanțele școlare nu ar exista. Sperăm ca această olimpiadă  să le dezvolte spiritul competitiv și dorința de a-și continua drumul spre excelență”, Prof. Zoia-Gabriela Bucovală, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

 
Câștigătorii etapei naționale vor fi premiați pe 25 martie, primind premii atât din partea organizatorilor, cât și premii speciale oferite de KMG International. Sprijinul financiar oferit de KMG International va fi folosit pentru achiziționarea materialelor necesare pentru proba practică, ce are loc pe 24 martie.
 
Investiții în generațiile viitoare
 
De peste 15 ani, KMG International oferă programe de practică și internship, investind în dezvoltarea resurselor umane şi în transferul de cunoştinţe de la profesionişti la tineri absolvenţi. În 2018, 140 de studenţi au fost recrutaţi pentru programul de practică în companiile de la platformele Vega şi Petromidia şi 20 în sediul central din Bucureşti. 1300 de interni s-au alăturat Grupului din 2001 până în prezent, mulţi rămânând în cadrul companiei. KMG International a dezvoltat o colaborare de lungă durată cu universităţi si licee din mai multe oraşe din ţară, construind programe dedicate studenților și elevilor ce îşi doresc o carieră în domeniul energetic.
 
Despre KMG International
 
KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi  sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.
 
Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

 
Valoarea totală a investițiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuțiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1033

Constanța Peste 140 de elevi constănțeni au participat la Concursul de chimie “Lazăr Edeleanu”

27 Mar 2023 2171

Universitatea București organizează prima ediție online a Olimpiadei de Chimie. Mâine are loc o simulare

02 Apr 2021 1592

Atenție elevi. Ministerul Educației a modificat calendarul olimpiadelor școlare Cum arată situația la Constanța (document)

10 Feb 2020 2410

Weekend „asaltat” de olimpiade școlare la Constanța

16 Jan 2020 3150

Români de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Chimie 2019

31 Jul 2019 2120

Interviu online cu Darius Mardaru, olimpic internațional la doar 16 ani. Când era mic, își stresa părinții cu întrebări, iar astăzi are răspunsurile la ele

15 Jul 2019 6410

Concurs organizat de ISJ Constanţa KMG International susţine Olimpiada Naţională de Chimie

22 Mar 2019 2258

Imagini de la eveniment Copii, loviți pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Mamaia, zona Pavilion Expozițional (galerie foto+video)

21 Mar 2019 5709

Olimpiada Națională de Chimie, la Constanța. Participă 350 de elevi din toată țara

18 Mar 2019 2526

Rezultat deosebit al şcolii constanţene Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie 2018. Unde învaţă şi cine este medaliatul (galerie foto)

02 Aug 2018 3089

Mircistul Hakan Calila, medaliat internaţional pentru a patra oară „Ca să ajungi la o competiţie atât de dură, nu e suficient să te închizi într-un loc şi să studiezi...“

01 May 2018 12229

Mircistul întors glorios de la Olimpiada Internațională de Chimie

28 Apr 2018 4270

Elevi din Constanța premiați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017

21 Jul 2017 4260

Absolvent al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Chimie din Thailanda (galerie foto)

18 Jul 2017 3880