La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța are loc Conferința Doctrinară a Forțelor Navale



În perioada 24-25 noiembrie 2022, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța este gazda desfășurării Conferinței Doctrinare a Forțelor Navale.

Tema centrală a acestei conferințe doctrinare este „Alinierea documentelor din domeniul doctrinar la noul cadru strategic de apărare la nivel național, NATO și UE”, iar scopul acesteia este de a asigura un forum de discuții și de dezbateri a temelor de interes pentru Forțele Navale Române și a principalelor strategii, doctrine, manuale, proceduri şi norme, care au intrat în vigoare în perioada 2019-2022, și au implicații asupra activității Forțelor Navale.

Din anul 2019 până în prezent, de la desfășurarea ediției anterioare a conferinței, s-au produs modificări semnificative în domeniul conceptual. Mediul de securitate regional s-a schimbat dramatic, ca urmare a declanșării, în luna februarie 2022, a războiului neprovocat și nelegitim dus de Federația Rusă în Ucraina, iar acest război convențional și informațional are implicații și consecințe grave atât la nivel regional, cât și la nivel global”, transmite Statul Major al Forțelor Navale într-un comunicat.


Ultima astfel de conferință a adus schimbări în documentele naționale relevante în domeniul doctrinar și în cel al strategiilor, precum „Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2020-2024” (ediție 2020) și „Strategia Militară a României” (ediție 2021).

Conferința Doctrinară din acest an își propune să demonstreze faptul că numai prin aplicarea unui fundament conceptual-doctrinar unitar și indivizibil, Forţele Navale Române, împreună cu celelalte categorii de Forțe Armate ale României și cu structurile similare din ţările membre NATO și UE, pot genera un nivel ridicat de interoperabilitate şi eficacitate operațională, atât de necesare în aplicarea uniformă a tacticilor, tehnicilor şi procedurilor comune naționale și ale NATO”, se mai specifică în comunicat.


În acest an, la conferință vor participa: contraamiralul Mihai Panait – șeful Statului Major al Forțelor Navale, amiral (r) dr. Aurel Popa - Președinte al Forumului de Securitate Maritimă; contraamiral (r) Dr. Constantin Ciorobea - Vicepreședinte al Asociației „Clubul Amiralilor”; contraamiral de flotilă (r) Dr. Sorin Learschi - Senior expert asociat în cadrul New Strategy Center; contraamiral de flotilă (rtr) Ion Custură - Membru în Consiliul Director al Asociației „Clubul Amiralilor”; Laurențiu Mironescu - Președintele Ligii Navale Române; colonel dr. Alin Bodescu - Locţiitorul comandantului Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”; comandor Lucian Valeriu Scipanov - Conferențiar universitar și Șef Comisie didactică, Departamentul forţe navale, Facultatea de comandă şi stat major, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”; comandor Florentin Giuvară - Șeful Centrului Operativ Forțe Aeriene; precum și comisar șef de poliție Ionel Pavel, desemnat Director al Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 526

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 484

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 716

Profesori ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța la Academia Națională de Apărare a Letoniei (FOTO)

15 Mar 2024 416

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 522

Te pregătești pentru facultate? Hai la o academie militară! Iată câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

04 Mar 2024 644

Decizii CNSC Licitația organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța pentru complexul de simulatoare de tragere cu armament, contestată

04 Mar 2024 590

Absolvirea cursurilor de bază la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Mesajul viceamiralului Mihai Panait

01 Mar 2024 433

2,5 milioane de euro puși la bătaie Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vrea să cumpere servicii pentru o investiție imobiliară (DOCUMENT)

29 Feb 2024 684

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 761

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 679

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 550

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a încheiat cinci contracte subsecvente cu trei firme din București. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

19 Feb 2024 521

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” modernizează instalația de propulsie la Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281, proiect ZK 923 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 682

Știri Constanța Oferta educațională 2024-2025 la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

06 Feb 2024 696