La ceas aniversar Voie bună şi revedere! Angajaţii şi pensionarii de la Rompetrol Rafinare, medaliaţi de conducerea grupului (galerie foto)

Aproape 100 de angajaţi şi foşti angajaţi au sărbătorit alături de familia Rompetrol împlinirea a 40 de ani de la deschiderea rafinăriei din Năvodari. De altfel, la sediul societăţii, cu emoţiile care curgeau în tot corpul, personalul cu vechime a fost premiat de conducerea Rompetrol Rafinare.
 
Aşa cum cei din conducere au subliniat temeinic că fără oameni nu era posibil să se ajungă la această aniversare, societatea a avut grijă să îşi dezvolte personalul atât în mediul profesional, cât şi acasă. Acest lucru este important pentru managementul Rompetrol pentru a asigura viitoarele generaţii de angajaţi, care să se axeze pe atingerea maximului de performanţă. Generaţia care astăzi ţine rafinăria în picioare este cea care mâine va prelua conducerea.
 
Cu o creştere de peste cinci milioane de tone de ţiţei produs anual, Rompetrol Rafinare se bucură de un an 2018 catalogat ca cel mai fructuos din istorie, cu 11 noduri operaţionale active. De aceea, societatea se bucură de titlul de rafinăria anului în Europa Centrală şi de Est, titlu acordat de Asociaţia Mondială a Rafinăriilor.
 
Meraliyev Saduokhas este Chief Officer al Producției şi Serviciilor Industriale în cadrul grupului KMG International. El a ţinut să strângă mâna celor aproximativ 100 de persoane care au împlinit aproape patru decade alături de Rompetrol şi le-a înmânat diplome şi medalii pentru acest lucru.
 
„Astăzi avem o zi minunată, alături de briza mării. Am 60 de ani şi cu 38 de ani în urmă am intrat pe uşa rafinăriei, ca operator instalaţii de coxare. Am o biografie asemănătoare cu a voastră. Am avut onoarea să fiu invitat la ceremonii de 50, 60 şi chiar mai bine. Azi am onoarea să fiu la aniversarea de 40 de ani de la Petromidia. Domnul Nicolcioiu mi-a povestit cum a fost construită rafinăria de la mare. Când am venit aici era octombrie şi aveam anumite frici. De atunci au trecut 12 ani şi au fost făcute foarte multe pentru rafinărie. Fundamentul la tot ce am reuşit să facem aţi fost voi. Evenimentul de astăzi se centrează pe ideea de transmitere din generaţie în generaţie”, a transmis Meraliyev Saduokhas.
 
Discursurile au fost întrerupte de prezentările prin filmuleţe a angajaţilor care au contribuit la consolidarea familiei Rompetrol. Sintagma „familia Rompetrol” se află pe buzele tuturor, fie că sunt în managementul firmei, angajaţi sau tineri aflaţi în internship – şi aceştia au căpătat calitatea de membru de familie, odată ce au intrat în companie.
 
După premierea unei prime serii de angajaţi, Yedil Utekov, Director General Rompetrol Rafinare, a urcat pe scenă pentru a transmite mai multe gânduri pentru cei prezenţi. „Bună ziua! 40 de ani nu e deloc puţin pentru o rafinărie. În aceşti 40 de ani, rafinăria a trecut prin foarte multe. Chiar s-a scurs foarte repede timpul din 1979 până în prezent: funcţionarea primelor instalaţii, instalaţiile ulterioare, complexul de petrochimie, modernizarea din anii 90, iar anii 90 chiar au fost foarte dificili, după care a urmat o perioadă de modernizare. Ultimii ani am realizat foarte multe, ceea ce ne-a permis să obţinem rezultate foarte bune. Suntem cu toţii martori ai acestor realizări pe care le-am făcut împreună la Petromidia.
Lucrez de ceva vreme cu voi, pe jumătate dintre voi vă cunosc de când lucram la complexul de petrochimie, cu cealaltă jumătate dintre voi lucrez în prezent în rafinărie. Vă cunosc pe majoritatea dintre voi, căci pe mulţi dintre voi vă văd chiar în fiecare zi, iar pe alţii o dată pe săptămână. Privindu-vă în ochi, sunteţi plini de devotament în ceea ce faceţi. Am simţit o energie pe care nu am mai simţit-o în altă parte. Este foarte important ca generaţiile să lucreze împreună, iar această simbioză este de o importanţă foarte mare”, a subliniat Yedil Utekov.
 
După ce o altă serie de angajaţi şi-a primit diplomele binemeritate, a urmat pe scenă să vorbească Alexandru Nicolcioiu, întâmpinat de oameni în aplauze călduroase, pline de respect. Plin de emoţii, acesta a avut poveşti savuroase pentru publicul prezent.

 
„Vă mulţumim că aţi dat răspuns invitaţiei noastre de a participa la această ceremonie. Vă cunosc pe toţi şi mă bucur că arătaţi foarte bine. Oricum o să avem nevoie de voi în continuare, după câte proiecte de viitor ne-a prezentat domnul Meraliyev. Sunt foarte bucuros că sunteţi sănătoşi. În ceea ce priveşte istoria Petromidiei, desigur este foarte mult de vorbit. Vreau să fac aşa o mică retrospectivă şi a unor lucruri hazlii, cât şi care făceau parte din activitatea de zi cu zi. La un moment dat a trebuit să pornească CET-ul Midia. Cum se întâmplă în viaţă, ne-a pocnit cazanul, nu am avut aburi să pornim. S-au adus 14 locomotive pe cărbune. S-au înşirat. Am reuşit. Încă de atunci aveam spiritul antreprenorial foarte bine dezvoltat. Găseam soluţii la orice, ceea ce ne-a adus în punctul unde suntem astăzi, cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul celor care lucrează în continuare şi al tinerilor care vin în urma noastră.
 

Nu mai ştiu cine era fochist tot atunci. Cred că Stroe era. Intrasem cu Şerban Vasile în cuptor să verificăm arzătoarele. Bineînţeles că el a dat drumul la focuri. Ne-a prins în cuptor. Ne-am trezit cu două arzătoare cu flacăra până în vatră. Noroc că am lăsat fereastra deschisă la cuptor să avem pe unde ieşi. Dar Stroe, cu care am lucrat încă din 75 la Piteşti, s-a gândit să facă şi el ceva, o aventură. Acum, când vine vorba de siguranţă, pe această platformă lucrurile s-au schimbat. Nu aţi mai auzit de incendii, de poluări, de lucruri care să se petreacă în această companie. Gradul de siguranţă a crescut foarte, foarte mult. Este confort total”, a spus Alexandru Nicolcioiu, consilier al CEO KMG International și fost director general al rafinăriei Petromidia. El a continuat premierea pensionarilor care au fost încă de la început la deschiderea rafinăriei Petromidia, prilej cu care s-a întâlnit cu foştii colegi.
 
La final, un tort impresionant a fost prezentat celor din sală, iar după fotografia de grup, unde abia au putut încăpea cei peste 100 de invitaţi, a urmat o scurtă sesiune de cocktail, unde discuţiile au fost încununate de zâmbete şi voie bună.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 579

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 498

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 711

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 590

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 643

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 650

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 611

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 480

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 877

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 673

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1115

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1351

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 982

Firme Constanța Rompetrol Rafinare SA. Batyrzhan Tergeussizov, ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

22 Jun 2023 1287

Rompetrol Rafinare, informații de ultim moment despre incendiul de la Rafinăria Midia Năvodari!

22 Jun 2023 1544