La CNAS funcţionează de astăzi un Task Force pentru combaterea cancerului

foto: Facebook/ Andrei Baciu Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a anunţat că la nivelul instituţiei funcţionează de marţi un "Task Force" pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanţi ai instituţiei şi medici implicaţi în lupta cu această boală.

Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să știm unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situației actuale, vom ști mai bine ce și unde lipsește, transmite Andrei Baciu. 


Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Andrei Baciu:

De astăzi, la CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcționează un Task Force pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanți ai instituției și medici implicați în lupta cu cancerul.

Începem prin a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară și ambulatorie la serviciile medicale spitalicești. Vom analiza și serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare județ în parte.

Pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale pe care ne dorim să le avem, noi ca țară, pe viitor. Vom proiecta în mod realist și pe baze științifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraților să fie realizată în mod sustenabil.

Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să știm unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situației actuale, vom ști mai bine ce și unde lipsește.

Este esențial să avem un plan pe termen mediu și lung de dezvoltare. Acesta va fi unul din obiectivele acestui Task Force. O Românie mai sănătoasă, un sistem modern și eficient de sănătate nu se construiesc de la sine. Trebuie să lucrăm eficient, transparent și cu viziune pentru a face din România o țară ca afară.

Dorința și speranța mea este de a face tot ceea ce putem astfel încât pacienții și asigurații din România să aibă acces cât mai rapid la servicii medicale cât mai apropiate de standarde europene.

Ca să ne facem o idee despre cât de serioasă este situația și de ce oncologia este o prioritate absolută, ne raportăm la următoarele cifre, din primul semestru al anului.


Astfel, în Programul național de oncologie erau înregistrați 143.033 pacienți, dintre care 28.457 de pacienți (o cincime dintre pacienții oncologici) la București, Cluj (11.661 pacienți), Iași (8.078), Timiș (7.340), Ialomița (605) și Tulcea (475).

Important de menționat este faptul că acest demers nu dublează activitățile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru. Noi vom face în continuare tot ce ține de CNAS pentru implementarea Planului național de prevenire și combatere al cancerului în România.

Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienților oncologici, cât și stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil și nediscriminatoriu al asiguraților la serviciile medicale, investigațiile și tratamentele decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.


Citește și: 

Medicii rezidenți din Spitalul Județean Constanța trag un semnal de alarmă în legătură cu gărzile și avertizează că vor refuza să le mai acopere!


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De ce este importantă prevenția în tratamentul cancerului mamar?

22 Feb 2024 332

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 674

Doliu în muzica internațională A murit starul american de muzică country Toby Keith

06 Feb 2024 511

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 382

Regele Charles, diagnosticat cu cancer! Anunțul Palatului Buckingham

05 Feb 2024 1300

SUA Secretarul american al apărăriii prezintă scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer

01 Feb 2024 725

Nou tratament împotriva cancerului dezvoltat de cercetători israelieni

19 Jan 2024 701

Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care poate crește riscul de cancer al sângelui

13 Jan 2024 633

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila „Cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze“

30 Nov 2023 776

1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a fost deja înscris în Programul Gratuit de Testare Genetică dezvoltat de MedLife

24 Nov 2023 695

Ministerul Sănătății Achiziții de echipamente de screening pentru cancer

19 Nov 2023 1100

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, acțiune de donare de sânge organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

09 Nov 2023 1364

Calendar ortodox Ce sărbătorim astăzi, 9 noiembrie?

09 Nov 2023 1011

Ministerul Sănătății a lansat licitațiile pentru achiziționarea de caravane mobile de screening pentru cancer

31 Oct 2023 805

Ministerul Sănătății face progrese în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului

17 Oct 2023 634