Actualitate

La debutul sezonului estival, COAL în parteneriat cu ANPC au inițiat o dezbatere pentru a veni în sprijinul agenților economici de pe litoralul românesc

  • Conferință, la Constanța, alături de membrii COAL și ANPC
  • „Calitatea nisipului este importantă, mai ales în această perioadă în care se pare că pericolul COVID nu a trecut”
Conferința Prevenție vs. Sancțiune, Consiliere vs. Control organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a creat un spațiu de dezbatere pentru a explica în detaliu măsurile de siguranță care trebuie implementate pe litoral.

În cadrul evenimentului care și-a propus să dezbată unul dintre cele mai nevralgice subiecte - dihotomia Prevenție vs. Control / Consiliere vs. Sancțiune - și să vină în sprijinul business-urilor care activează în zonele turistice din România au luat cuvântul Sebastian BUȘI, președinte COAL, Eduardt Cozminschi, președinte ANPC și Paul Anghel, Director General ANPC.
 
Conferința desfășurată pe 18 iunie, la Constanța, a adus la masa discuțiilor atât reprezentanți ai autorității de control, cât și antreprenori și reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul HORECA.
 

“Am simțit că este nevoie de o întâlnire de acest gen având în vedere că debutul acestui sezon estival este un pic mai special și este nevoie de o pregătire mai elaborată a agenților economici pentru redeschiderea activităților HORECA după restricțiile cauzate de pandemia COVID-19. Având în vedere că platforma Clubului Oamenilor de Afcarei Liberali are ca obiectiv facilitarea interacțiunii mediului de afaceri cu decidenții politici ni s-a părut de bun augur o astfel de acțiune.”, a declarat Sebastian Buși, Președinte COAL.


Reprezentanții ANPC au explicat celor prezenți cum să recunoască echipele de agenți care îi vor vizita, care sunt obligațiile legale pe care le au, ce trebuie să conțină eticheta alimentară, care sunt condițiile de depozitare corecte pentru alimente, dar și detalii privind obligațiile hotelurilor și ale proprietarilor de plaje.

“Fiecare operator economic care administrează o plajă trebuie să poată pune la dispoziția agentului de control registrul de evidență a calității apei și să asigure cel puțin 8 metri pătrați de de zonă de uscat de persoană. Și calitatea nisipului este importantă, mai ales în această perioadă în care se pare că pericolul COVID nu a trecut.”, a declarat Paul Anghel, Director General ANPC.

„Consider oportun și folositor că - în contextul modificărilor legislative cauzate de pandemia cu Covid-19, care au întârziat începerea sezonului de vacanțe la malul Mării Negre, în România, în acest an – Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali își informează membri prompt referitor la toate aceste noi reglementări. Mă bucur să mă aflu alături de colegii mei liberali pentru ca, în calitate de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, să pot contribui activ la consilierea mediului de afaceri din punctul de vedere al respectării drepturilor consumatorilor.”, a declarat Eduardt Cozminschi - Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.


Platforma COAL susține și promovează inițiativa, spiritul întreprinzător și antreprenoriatul în România. Dezbaterile COAL-live! sunt urmărite săptămânal de peste 10.000 de oameni de afaceri din toate județele României pe pagina de Facebook Organizația Oamenilor de Afaceri Liberali.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Octombrie, pe Plaja Mamaia. Băi de soare și în mare, în așteptarea „orei de iarnă“ (galerie foto și video)

24 Oct 2020 1409

Cazemata de pe plaja Trei Papuci din Constanța, deținută de familia fostului prefect Jeacă, generează un nou proces

21 Oct 2020 2464

Opere de artă-statement, din chiștocuri colectate de pe litoralul Mării Negre. Artista este Maria Teodorescu

19 Oct 2020 1381

Un copil a murit într-un parc de distracţii la Eforie! Procesul se reia mâine, după o pauză de șase luni

18 Oct 2020 1704

Persoană, prinsă între stabilopozi, pe plaja Modern

16 Oct 2020 621

Mașină, surprinsă pe o plajă din Constanța. Polițiștii au dat dovadă de umanitate (video)

14 Oct 2020 3339

Amenzi de peste două milioane de lei, aplicate operatorilor de plajă din Constanța

14 Oct 2020 678

#citeşteDobrogea „În timpul furtunilor, se vede cum apa acoperă plajele şi aduce cu sine plante“. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

13 Oct 2020 1134

Acțiune de curățenie pe plaja Sulina. Cine a participat

03 Oct 2020 927

Plaja Modern, din Constanța, locul unde vara nu vrea să cedeze locul toamnei

03 Oct 2020 1162

Alertă la Vama Veche! În zona plajei Expirat. Două persoane, în pericol de înec

30 Sep 2020 1157

ABADL, la judecată cu Primăria Constanța pentru plajele din județ. Un nou termen, la Tribunalul Constanța

30 Sep 2020 812

#citeşteDobrogea „După mari furtuni marea aruncă pe plaje pietre şi cochilii “. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

23 Sep 2020 499

Ședință extraordinară la Litoral SA, societate aflată în lichidare. Acționarii decid două transferuri de active din municipiul Constanța

23 Sep 2020 766

Licitație publică pentru branșamentul electric al Plajei Modern din Constanța

21 Sep 2020 579