La mulți ani, Ileana Șipoteanu!

  • Interpreta de muzică ușoară s-a născut pe 22 iulie 1967 în Rucăr, județul Argeș
  • Debutul său a avut loc în 1983 când a început să cânte alături de formația Valahia, din oraşul Piteşti, abordând melodii din repertoriul interpretelor de muzică uşoară românească la modă în acea vreme
  • Artista și-a adunat în repertoriu, de-a lungul carierei sale, peste 200 de melodii, cele mai multe dintre ele fiind șlagăre. O mare parte dintre piesele înregistrate ale artistei se leagă de frumoasa poveste de dragoste dintre ea și compozitorul Dumitru Lupu, care i-a fost soț timp de 28 de ani
  • În 2017, chiar de ziua sa, artista a anunțat cu durere plecarea la Domnul a maestrului Lupu
 

 
Astăzi, Ileana Șipoteanu împlinește 55 de ani.

Interpreta de muzică ușoară s-a născut pe 22 iulie 1967 în Rucăr, județul Argeș.

Debutul său a avut loc în 1983 când a început să cânte alături de formația Valahia, din oraşul Piteşti, abordând melodii din repertoriul interpretelor de muzică uşoară românească la modă în acea vreme.

Totuși, solista consideră că adevăratul său debut ar fi avut loc cu doi ani mai târziu când s-a angajat pentru prima dată într-un teatru profesionist.
În 1986, Ileana Şipoteanu a obținut o menţiune la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia“, la secţiunea Interpretare.

În anul următor, a urcat pe podium, pe aceeaşi scenă, la Creaţie, cu şlagărul „Ce mult te-am iubit”, compozitor, Dumitru Lupu. În 1988 a luat premiul Presei la Festivalul „Lira de aur“ de la Bratislava.

Artista s-a bucurat de admirația publicului și a continuat cu zeci de șlagăre printre care: „Ai venit prea târziu”, „Iubeşte-mă aşa cum te iubesc”, „Am trup de ceaţă”, „De ce-s ochii tăi albaştri”, „Mă voi gândi la tine” etc.

Din 1992, Ileana Șipoteanu a devenit solistă a Teatrului de revistă Fantasio“ din Constanţa. Timp de trei ani consecutiv, până în 1994, primește premiul „Doina Badea“ la Festivalul Teatrelor de Revistă.

În cadrul spectacolului „Sus ai noştri, jos ai voştri“ din 1993, artista a obținut premiul pentru creație la cea de-a doua ediţie a Festivalului Teatrelor de Revistă din Constanţa și premiul pentru interpretare, la acelaşi festival, cântec selectat în secţiunea Şlagăre pentru Mamaia 1994.

În 1996, Ileana Şipoteanu a absolvit Facultatea de Teatru, Universitatea „Hyperion“, din București.

Pintre cele mai de succes albume lansate de artistă se enumeră și: „Cântece creştine“ - 1992, „Ce mult te-am iubit“ - 1996, „S-o luăm de la început“ - 1997, „Cine mi-a luat iubirea“ etc.
Artista și-a adunat în repertoriu, de-a lungul carierei sale, peste 200 de melodii, cele mai multe dintre ele fiind șlagăre. O mare parte dintre piesele înregistrate ale artistei se leagă de frumoasa poveste de dragoste dintre ea și compozitorul Dumitru Lupu, care i-a fost soț timp de 28 de ani.
Cei doi s-au cunoscut la teatrul din Pitești. Au ieșit o vreme împreună, iar în 1991 compozitorul s-a mutat în Constanța.

La scurt timp după, a venit și artista. Într-o zi din`93 s-au căsătorit. Au ținut nunta o dată cu botezul fiicei lor, Dumitrana-Teodora, în 1996. Artista a povestit în trecut despre „secretul“ căsniciei sale. Ileana Șipoteanu consideră că o femeie trebuie să știe când să tacă și să reia discuția apoi. 
În anul 2016, Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film i-a acordat în cadrul Galei UARF „premiul de excelenţă“ cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate artistică.

Ileana Șipoteanu este și cadrul didactic asociat la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius.

Redacția ZIUA de Constanța îi urează la mulți ani!
 
Citește și:
 
Chiar dacă Piteştiul a fost oraşul care a lansat-o, Ileana a devenit floarea de colţ a Dobrogei Romantica femeie aniversează 30 de ani de scenă! (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AGA votează în luna octombrie declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Mamaia SA

26 Sep 2022 470

Fiul unui fost lider UNPR a mai pus bazele unei firme cu profil de restaurant. În trecut, Ioniță senior a făcut business cu liberali de top

26 Sep 2022 766

Schimbare de sediu social pentru SRL-ul controlat de Cupșa, Mincă și Cocîrță, afaceristul care a cerut falimentul GSP Offshore SRL

24 Sep 2022 781

Constanța Conferința internațională cu tema Dinamica și Complexitatea Securității Maritime a României

23 Sep 2022 434

Fostul deputat PSD George Vișan, desemnat să ducă la îndeplinire hotărârile adoptate. AGA Argus SA a decis contractarea unui credit bancar important pentru retehnologizare

20 Sep 2022 857

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 555

Constanța ajută refugiații ucraineni cu bani dintr-o donație provenită din Taiwan. Fundația Consiliului Local, Pontica distribuie 1.000 de vouchere pentru alimente și bunuri de larg consum

17 Sep 2022 968

Familia Vizan își adaugă în portofoliu 50% din Marcom Group SRL. Ce alte afaceri are directorul general al Portului Constanța?

17 Sep 2022 1403

Modificări în Triumph Comtur SRL deținută de un fost viceprimar al Constanței. În ce alte companii mai este asociat și administrator?

16 Sep 2022 699

Trei terenuri aflate în concesiunea CNAPMC trec în administrarea Primăriei Limanu, Administraţia Rezervelor de Stat şi Inspectoratul General al Poliţiei Române

14 Sep 2022 634

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

14 Sep 2022 13375

Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC

12 Sep 2022 707

ANR, ARR și CERONAV devin regii autonome de interes public național, sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (DOCUMENTE)

12 Sep 2022 1825

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 710

Acționarii furnizorului de energie termică din municipiul Tulcea, Energoterm au aprobat prelungirea unei linii de credit

09 Sep 2022 563