La mulţi ani, ZIUA de Constanţa! 21 ani de jurnalism de calitate

  • Cotidianul ZIUA de Constanța împlinește 21 de ani de existență
  • Un reper pentru jurnalism, echipa ziarului s-a dăruit trup și suflet, de peste două decenii pentru informarea corectă și completă a cetățenilor
 
21 de ani de istorie în presa constănțeană și nu numai. 21 de ani de anchete și reportaje obiective, de impact și care au marcat domenii de activitate importante. ZIUA de Constanța este la o vârstă matură, fapt dovedit încă din primele articole redactate acum mai bine de două decenii.
 
ZIUA de Constanța nu înseamnă doar articolele pe care le scrie, ci și oamenii din spatele articolelor – redactori, editori, secretariat, publicitate, conducere. Oamenii care pun suflet în ceea ce oferă, din generații diferite, care se completează pentru un produs final calitativ. An de an am adus în fața cititorilor, în premieră, lucrări, cărți, reviste pe care nu le puteau accesa în online. Am unit generații întregi prin proiectele pregătite cu o muncă asiduă de tinerii de la cotidianul ZIUA de Constanța.
 

#Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials

 

Începând cu data de 5 august 2021 și până pe 17 septembrie 2021, echipa ziarului ZIUA de Constanța a călătorit într-un microbuz pus la dispoziție de partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL și au vizitat toate cetățile Dobrogei.
 
ZIUA de Constanța, în parteneriat cu MINAC,  ICEM Tulcea, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, alături de Consiliul Județean Constanța, Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Colegiul National Mircea cel Bătrân și cinci  tineri  din generația Millennials - Adelina Cioi (absolventă Facultatea de jurnalism, București, 2018), Cezara Alexandra Trușcă (absolventă Facultatea de Stiințe Economice Administrarea Afacerilor, Constanța,  2019) , Isabela Boantă (absolventă Facultatea de Litere, Constanța, 2014) , Alex Sârbu (absolvent Facultatea de Drept și Stiințe Administrative, Constanța, 2018) și Dima Nancu (elev, clasa a XI-a, Colegiul National Mircea cel Bătrân) și împreună cu partenerul de mobilitate SC  Metropolitan SRL, a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.
 

 
De la Tomis (Constanța), s-a mers, timp de 21 de zile, la Histria și la Callatis (Mangalia), la Albești, la Complexul Muzeal Adamclisi, la Sacidava (Rasova), la Păcuiul lui Soare, apoi la Capidava (Topalu), de la Carsium (Hârșova) la Troesmis, de la Arrubium (Măcin) la Dinogeția, de la Basilica de la Niculițel la Noviodunum (Isaccea), de la Aegysus (Tulcea) la Halmyris (Murighiol), de la Enisala la Argamum (Jurilovca), de la Ibida (Slava Rusă) la Ulmetum (Pantelimon) și la Ansamblul de bisericuțe de la Murfatlar. Detalii despre proiect puteți găsi aici.
 
Totul se concretizează cu un volum care să plaseze borna temporară peste munca depusă de colegii noștri.


 
Biblioteca virtuală pe care o lansam în urmă patru ani, aducând digitalizarea în atenția administrației publice locale, instituțiilor culturale și nu numai, a devenit acum de o actualitate fără precedent, la nivel global.  Mesajul central al acestei inițiative vine de la nivel universitar - Biblioteca Ioan Popișteanu a Universității Ovidius Constanța, în parteneriat cu Asociația  Ștefadina și cu sprijinul ziarului ZIUA de Constanța, aduc în spațiul public, primul filon de semnături ale strămoșilor noștri. Mai exact, Colecția Specială, compusă din peste o sută de volume, dintre care și cărti de patrimoniu, care au o vechime de câteva sute de ani, au fost restaurate și digitalizate și oferite prezentului și, mai ales, viitorului.

 
Ca o continuare a proiectului nostru #Dobrogea Digitală - Acces Universal la Informație, lansăm fondul de carte restaurat și digitalizat, care poate fi accesat atât pe site-ul ZIUA de Constanța în secțiunea Dobrogea și Biblioteca Universității Ovidius Constanța, cât și pe site-ul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”. Volumele le găsiți aici.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 198

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 380

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 329

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 387

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 391

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 292

“Înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în orașul Negru Vodă, județul Constanța“

23 Apr 2024 279

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 370

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 308

Oficial de la Primăria Constanța referitor la mașina care a circulat pe strada Stefan cel Mare, pe pavele (FOTO+VIDEO))

22 Apr 2024 563

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 718

Vremea în Dobrogea. Iată cum vor evolua temperaturile în următoarele două săptămâni

22 Apr 2024 401

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 382

Anunț pierdere fișă anexă

22 Apr 2024 254

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 635