Actualitate

La Vama Veche, decizie unică pe litoralul românesc! Turiștilor le este propus un nou mod de a se destinde


• Este o decizie unică a agenților economici care activează în zonă. 
 
Decizie unică pe litoralul românesc!

Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul  extinderii  virusului SARS-COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop  vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu și vor  asigura  doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenților economici care activează în zonă.  A fost o decizie unanimă și s-a înteles că în situații extreme este nevoie de unitate și responsabilitate!, se arată într-un comunicat al Primăriei Limanu, din județul Constanța.  

 

Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică, Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi.  Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.


Primaria Comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienăși de distanțare socială: NO MORE FREE HUGS. Campania se adresează atât localnicilor și agenților economici cât și turiștilor.

Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie săînteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armăîmpotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale,  care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vărugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficientsă impunem decizii de forța majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta crizăși fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaboareși sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație – SAFE- în acest sezon estival, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.


Primăria comunei Limanu face apel la toți agenții economici sărespecte recomandările și să crească vigilența în perioada weekend-urilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acționarii au decis Compania Națională de Investiții SA are un nou Consiliu de Administrație format din secretari de stat și directori în ministere

27 Jul 2020 613

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 iulie 2020

09 Jul 2020 701

Campanie demarată de Primăria Limanu Mesajul verii 2020 pentru Vama Veche și 2 Mai este „No more free hugs“

03 Jul 2020 816

Strada Morii din comuna Limanu va fi asfaltată (document)

26 Feb 2020 556

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa prezintă bilanţul sezonului estival

24 Sep 2019 1633

45 de kilometri de reţea, care va deservi 1.800 de gospodării Locuitorii din Limanu, 2 Mai şi Vama Veche se vor putea racorda la reţeaua de gaze (galerie foto)

11 Jun 2019 1235

ISU Dobrogea, la bilanț. Pompierii constănțeni au aplicat zeci de amenzi în perioada Sărbătorilor Pascale

06 May 2019 922

Grădiniţă cu program prelungit pentru copiii din Limanu. Cine se va ocupa de execuţia construcţiei (document)

28 Feb 2019 2721

Localitatea 2 Mai va avea capelă mortuară. Primăria Limanu a anunţat cine se va ocupa de execuţia lucrărilor (document)

14 Feb 2019 1900

Primăria Limanu, precizări cu privire la imobilul din Vama Veche din care vor fi evacuaţi poliţiştii

29 Aug 2018 1727

Primarul comunei Limanu a solicitat ajutorul CJC Constanţa. La mijloc – majorarea tarifelor de transport pe raza localităţii

10 Feb 2018 1649

Comuna Limanu şi localităţile arondate vor beneficia de reţea de distribuţie gaze naturale (document)

19 Dec 2016 7627

UPDATE Nu ai cal şi căruţă, nu poţi să lucrezi ca agent poştal la ţară! Cerinţe incredibile de angajare pentru Poşta din 2 Mai şi Vama Veche!

26 Oct 2016 6827

Decizie a Consiliului Local Comunal Amenzi usturătoare pentru a asigura curăţenia în Limanu

22 Sep 2016 2498

Se impun investiţii „2 Mai, localitate cu pretenţii de staţiune şi şcoală cu hazna în curte“ (galerie foto)

25 Aug 2016 2929